בנק ישראל: תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור גדל ב-2014 ב-215 מיליארד שקל
בדצמבר נבלמה העלייה בשווי התיק שנמשכה ברציפות מאז מאי. התיק משקף את שווי הנכסים הפיננסים כמו מניות, אגרות חוב ופקדונות בבנקים שמחזיקים אזרחי ישראל בארץ ובחו"ל
בחודש דצמבר נבלמה העלייה בשווי תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור, שנמשכה ברציפות מאז חודש מאי. שוויו הכולל של תיק הנכסים הכספיים ירד בדצמבר בכ-19 מיליארד שקל והסתכם בכ-3 טריליון ו-180.4 מיליארד שקל. עם זאת, במהלך כל שנת 2014 גדל שוויו של תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור בכ-215 מיליארד שקל (7.2%).
- הלמ"ס מעדכנת את סל המדד: משקל הדיור יירד, משקל המזון יעלה
- בנק ישראל: נמשכת העלייה במחירי הדירות, אך בקצב מתון יותר
- סקר החברות של בנק ישראל: המגזר העסקי ממשיך להתאושש מ'צוק איתן'
תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור משקף את שווי הנכסים הפיננסיים (כמו מניות, אגרות חוב, תוכניות חיסכון, פיקדונות בבנקים וחשבונות עובר ושב) שמחזיקים אזרחי ישראל בארץ ובחו"ל. לעומת זאת, תיק הנכסים הכספיים אינו כולל את אחזקות הממשלה, בנק ישראל, הבנקים המסחריים והבנקים למשכנתאות, ולא את ההשקעות בארץ של תושבי חוץ.
מאומדנים ראשוניים שמפרסמת היום (ד') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל מתברר כי את הזינוק הגדול ביותר עשו בשנה החולפת הנכסים הצמודים למטבע חוץ (אגרות חוב צמודות ונסחרות במט"ח, תוכניות חיסכון צמודות לדולר ופיקדונות בנקאיים במטבע חוץ), בעיקר בשל העליות החדות שנרשמו בשער הדולר מול השקל החל מחודש אוגוסט. שוויו של תיק הנכסים הצמודים למטבע חוץ גדל בשנת 2014 בכ-75.5 מיליארד שקל (23.7%) והסתכם בסוף חודש דצמבר בכ-394.5 מיליארד שקל.
שוויו של תיק הנכסים הכספיים הלא צמודים שמחזיק הציבור (פיקדונות בנקאיים, אג"ח לא צמודות, תעודות מק"מ, חשבונות עו"ש ומזומן) גדל במהלך שנת 2014 בכ-73.9 מיליארד שקל (7.4%) והסתכם בסוף השנה בכטריליון שקל ו-72.1 מיליארד שקל. על רקע האינפלציה השלילית שנרשמה בשנה שעברה, גדל שוויו של תיק הנכסים הכספיים הצמודים למדד (תוכניות חיסכון, אגרות חוב ונכסים צמודים בקופות הגמל ובקרנות הפנסיה) בתקופה זו רק ב-1.6% (כ-15 מיליארד שקל) והסתכם בסוף השנה בכ-946.9 מיליארד שקל.
בשוויו של תיק המניות הנסחרות בבורסה בארץ נרשמה בשנת 2014 עלייה צנועה יחסית של כ-11.8 מיליארד שקל (2.4%) ובסוף החודש הסתכמה יתרתו בכ-510.5 מיליארד שקל. העליות בשער הדולר מול השקל הגדילו בשנה החולפת גם את שווי תיק המניות הנסחרות בבורסות בחו"ל שמחזיק הציבור הישראלי בכ-38.8 מיליארד שקל (17.8%), והוא הסתכם בסוף השנה בכ-256.3 מיליארד שקל.