$
מחפשי עבודה

הכללים שעדיף לשבור כדי למצוא עבודה

תמיד אמרו לכם לשלוח קורות חיים רשמיים לפי תבנית מסודרת, לא לפנות ישירות למנהל הגיוס ולא להגיש מועמדות למשרה אם אינכם עומדים בכל הדרישות המפורטות במודעה? אז אמרו

מעין מנלה 15:4619.02.15

כל מי שחיפש פעם עבודה יודע שבמירוץ להשגתה יש כללים ברורים. לדוגמא, מסמך קורות החיים צריך להיות מסודר ומנוסח בצורה מסויימת, אפשר להגיש מועמדות רק למשרות שמתאימות לסט הכישורים הנוכחי שלכם ואסור לפנות ישירות למנהלי הגיוס. את הכללים אנחנו לומדים במהלך השנים מחברים, בני משפחה ומומחים שמסבירים לנו שיש רק דרך אחת נכונה להשגת המשרה הנחשקת.

בנוסף, עולם הגיוס משתנה ועימו משתנים הכללים. כך, הרבה פעמים את קורות החיים שאתם משגרים קורא מחשב בחיפוש אחר "מילות מפתח". אם זכיתם לפגוש עין אנושית, הפגישה תהיה קצרה. אנשי משאבי אנוש אומרים שהם משקיעים לעיתים פחות מ-30 שניות במעבר על קורות החיים שהם מקבלים. כדי להימנע משברון הלב בעקבות שליחת קורות חיים ל"חור השחור" של תהליך הגיוס הממוחשב, יועצת הקריירה ליז ריאן פירטה ב"פורבס" כללים שכדאי לשבור בחיפוש עבודה:

 

1. את קורות החיים צריך לכתוב לפי תבנית נוקשה

ריאן טוענת שכאשר מנסחים קורות חיים באופן רשמי ולפי תבנית נוקשה בעצם כל המועמדים נשמעים אותו הדבר. לכן, היא ממליצה להביא לידי ביטוי את הקול הייחודי והאישיות שלכם בקורות החיים. "לא תישמעו כמו בן אדם חי במסמך אלא אם תצרפו קול אנושי לקורות החיים", היא כותבת.

 

2. אסור להשתמש במילה "אני" בקורות החיים

קורות החיים הם מסמך שממתג אתכם באופן אישי, על כן, אומרת ריאן, וודאי שתצטרכו להשתמש במילה 'אני'. החוק העתיק שלפיו אין זה מנומס לכתוב 'אני' או 'עשיתי', 'הצלחתי' או 'תרמתי' - פשוט לא תקף.

 

3. אסור לפנות באופן ישיר למנהל הגיוס

בתור מועמדים למשרה לא חתמתם על שום חוזה שמחייב או מגביל אתכם, לכן, אתם חופשיים לפנות לכל מי שתרצו, כותבת ריאן. לפיכך, אם אתם מעוניינים במשרה - כתבו למנהל או מנהלת הגיוס ואף שילחו לו מסמכים נלווים.

 

מותר לפנות ישירות למנהל הגיוס, וכן להגיש מועמדות גם אם אינכם עומדים בכל דרישות המשרה מותר לפנות ישירות למנהל הגיוס, וכן להגיש מועמדות גם אם אינכם עומדים בכל דרישות המשרה צילום: אוראל כהן

 

4. ציינו את הכישורים המופיעים במודעת הדרושים

לדברי ריאן מומלץ להתעלם מהחוק לפיו עליכם לציין בהגשת המועמדות את הכישורים שלכם המתאימים לדרישות המשרה כפי שמופיעות במודעת הדרושים. לטענתה, בתור מועמדים, לא צריך להיות לכם אכפת מה כתוב במודעה, שהיא ערבוב מועתק של מודעות דרושים קודמות שפרסמה החברה. במקום זה, עדיף לדבר עם המראיין על הדרך בה תוכלו לתרום לחברה ולפתור עבורה בעיות.

 

5. אם אינכם עומדים בכל דרישות המשרה - אל תגישו מועמדות

"אם המעסיקים היו מקבלים לעבודה רק את האנשים שעומדים בכל הדרישות המפוארות על גבול המומצאות שהם מפרסמים, הם בחיים לא היו מצליחים למצוא עובדים", כותבת ריאן. במיוחד כדאי להתעלם מדרישות הניסיון, שהרי אם לא תתעלמו ממנה - לעולם לא תצליחו לרכוש ניסיון רלוונטי. לכן, אם אתם מאמינים שאתם יכולים לבצע את העבודה בצורה מוצלחת - פשוט הגישו מועמדות.

 

6. מותר להגיש מועמדות רק למשרות שפורסמו

באתרי אינטרנט של חברות רבות יש עמוד "דרושים" שם תוכלו למצוא משרות ספציפיות. עם זאת, תוכלו לשלוח קורות חיים למנהל הגיוס של החברה בה אתם מעוניינים לעבוד גם אם אין משרה ספציפית פנויה באותו רגע. יש משרות שלא מפורסמות, וישנם מקרים בהם מנהל גיוס ישמור קורות חיים לעת הנכונה בה תיפתח משרה מתאימה.

 

7. אתם חייבים לפרט את השכר הנוכחי שלכם

"השכר שלכם הוא עניינכם האישי בלבד", כותבת ריאן. כל מה שצריך לעניין את המעסיק העתידי הוא ציפיות השכר. הרי במידה ואתם מרגישים שאינכם מקבלים שכר ראוי במקום העבודה הנוחי שלכם, אין משמעות להיסטוריית השכר שלכם. ערכו מחקר, דעו מה הוא השכר הריאלי למשרה אליה אתם מגישים מועמדות ושכחו מההיסטוריה.

 

8. ידו של המעסיק על העליונה

ריאן ממליצה לשכוח מחוק הישן שגורס כי המעסיק הוא בעמדה עליונה ומחפשי העבודה נמצאים בעמדה נחותה. זיכרו את הכישורים הייחודיים והמוצלחים שלכם, אשר נחוצים למנהלי הגיוס כדי לפתור את הבעיות הדחופות ביותר שלהם. מעסיקים זקוקים לעובדים טובים - אל תשכחו זאת בתהליך חיפוש העבודה, גם לא ברגעים המייאשים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x