$
בארץ

יוסי רוזן מזהיר: "הכאוס בשוק הגז עלול להוביל לסגירת מפעלים"

לאחר תשעה חודשים של ירידה במחירי האנרגיה, החודש תירשם עלייה של כ־3.15% בסל הדלקים. יו"ר מכון האנרגיה והסביבה: "ההחלטה לדחות את פרסום דו"ח קנדל לממשלה הבאה עלולה לגרום לנזק של מיליארדים לכלכלה"

ליאור גוטמן 09:3902.03.15

"הכאוס בשוק הגז הטבעי וחוסר היכולת הביצועית של הממשלה מונעים חיבור מפעלי תעשייה לגז טבעי, ועלולים להוביל לסגירת מפעלים ולפיטורים. יותר מ־2,000 מפעלים ממתינים לגז הטבעי, אך ב־2014 חוברו רק שניים. בינתיים הם שורפים מזוט וגפ"מ וממשיכים להפסיד עשרות מיליוני שקלים. ההחלטה לדחות את פרסום דו"ח קנדל לממשלה הבאה עלולה לגרום לנזק של מיליארדים לכלכלה", כך מזהיר יוסי רוזן, יו"ר מכון האנרגיה והסביבה הישראלי. הדברים נאמרו בעקבות החלטת משרדי רה"מ, האנרגיה והאוצר שלא לארגן מחדש את משק הגז ולטפל בדואופול דלק־נובל אנרג'י עוד לפני הבחירות.

 

יוסי רוזן יוסי רוזן

 

ממדד האנרגיה של חודש מרץ של המכון עולה שלאחר תשעה חודשים רצופים של ירידה במחירי האנרגיה, החודש תירשם עלייה של כ־3.15% בסל הדלקים של מדינת ישראל: מחיר הבנזין ירשום זינוק של כ־6.3% (לרמה של 4.46 שקלים לליטר), מחיר הסולר יעלה בשיעור דומה ומחיר הקרוסין לתדלוק מטוסים יעלה בכ־5.5%. "הצרכן הישראלי ממשיך לשלם מס בסך של יותר מ־4 שקלים לכל ליטר דלק", אומר רוזן.

 

לטענת מכון האנרגיה והסביבה, העלייה נגרמה כתוצאה מהעלייה החדה במחירי הנפט בעולם (יותר מ־20%), מה שמביא לעלייה ממוצעת של 8.6% בסל הדלקים במשק. אם המדינה הייתה מעודדת את פיתוח מאגר הגז לווייתן ואת חיבורם של מפעלי התעשייה לגז טבעי, יכול להיות שניתן היה למתן את התייקרות סל הדלקים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x