$
קיימות בארץ
קפיטליזם 3.0 גג כתבה

ערך חברתי לצד ערך כלכלי: המיזמים שבדרך לאקזיט חברתי

ממכשיר זול לגילוי מוקדם של סרטן עד סיוע למתקשים בדיבור ‑ בתחרות סטארט־אפים שנערכה השבוע נבחרו חמשת המיזמים שיוצגו בכנס השקעות האימפקט שייערך ב־16 במרץ

שירות כלכליסט 08:3704.03.15

עשרות יזמים, משקיעים ובעלי עניין נדחסו השבוע במשרדי פירמת רואי החשבון והיועצים דלויט בריטמן אלמגור זהר כדי לנכוח בתחרות הסטארט־אפים המקדימה לכנס השקעות האימפקט הראשון בישראל, שיתקיים ב־16 במרץ. מדובר בכנס יזמות חברתית שנועד להציג מיזמים טכנולוגיים שפותחו כדי לתת מענה לאוכלוסיות מוחלשות תוך כדי הבטחת תשואה כספית למשקיעים. באולם שבו התקיימה התחרות נגמרו אפילו מקומות הישיבה על הרצפה, מה שהוכיח לספקנים את כוח המשיכה הגדול של עולם היזמות החברתית. בתום ערב סוער של תחרות נבחרו חמישה מיזמים להיות מוצגים בכנס: MobileODT, Voiceitt, Vitalitix, Keepod, ו־Catalyst AgTech.

 

תחרות הסטארטאפים החברתיים במשרדי דלויט בריטמן אלמגור זהר, ביום שני תחרות הסטארטאפים החברתיים במשרדי דלויט בריטמן אלמגור זהר, ביום שני

 

MobileODT פיתחה מכשיר לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם בעלויות נמוכות משמעותית לעומת מכשירי ההדמיה שנמצאים בשוק. המכשיר, שמונע על ידי טלפון סלולרי, הוא קטן ונייד, ומתאים למדינות עולם שלישי, שבהן התשתיות הרפואיות לא מספקות מענה למיליארדי בני אדם. סרטן צוואר הרחם הוא היישום המוביל של החברה כרגע, אך המכשיר שלה מתאים למגוון בעיות רפואיות וכן לתיעוד של תקיפות מיניות.

 

Voiceitt פיתחה יישומים שנועדו לסייע לבעלי בעיות דיבור. האפליקציה לומדת את צורת הדיבור של המשתמש, ולאחר מכן "מתרגמת" אותו לדיבור ברור וגם לטקסט. היישום מתאים לכל שפה.

 

Vitalitix פיתחה אפליקציה המחברת בין קשישים נזקקים ובין קהילה של "מלאכים חברתיים", אנשים המתנדבים לסייע לקשישים בביצוע פעולות פשוטות. כל “מלאך” כזה מקבל למכשיר הנייד שלו בקשות של קשישים הקרובים אליו מבחינה גאוגרפית.

 

Keepod פיתחה מחשב אישי בעלות של דולרים ספורים לעולם השלישי. המשתמש מקבל דיסק און קי, שעליו נשמרים פרטיו וקבציו האישיים, ובעזרתו הוא יכול להפעיל מחשבים שנמצאים במקומות ציבוריים. החברה עושה שימוש במחשבים שנזרקים במערב כדי לספק עמדות מחשב בעולם השלישי.

 

Catalyst AgTech מנסה להפחית את הסיכון שנושאים עמם חומרי הדברה החודרים לקרקע. החברה פיתחה מנגנון כימי שמנטרל את פעולת החומרים המזיקים ברגע שהם באים במגע עם הקרקע. החברה כבר נמצאת בעיצומו של גיבוש שיתוף פעולה עם ענקית חומרי ההדברה אדמה.

 

השופטים בתחרות היו שחר בוצר, מנכ”ל קרן טו בי קומיוניטי; עמית חיון, מנכ”ל חברת הייעוץ סמארטסולושן; ערן שינדלר, מנכ”ל חברת הייעוץ שינדלר; אסף גלעד, כתב הייטק ב”כלכליסט”; עדי יפת, מנהלת תחום מים בתוכנית הלאומית לקידום טכנולוגיות מים ואנרגיה; ניב מורג, מנהל פיתוח עסקי, תעשיית המים, גז ונפט במכון היצוא; עליזה בלמן ענבל, מנהלת תוכנית פירס לחדשנות גלובלית באוניברסיטת תל אביב; ערן הורן, מנהל פיתוח עסקי בחברת הייעוץ עדליא; רוני פיבלוביץ, מנכ”לית אימפקט אינבסטינג ישראל; ודנה פורטר רובינשטיין, סמנכ”לית אסטרטגיה, שיווק ותכנון מוצר במרכז הפיתוח של מיקרוסופט.

 

כנס השקעות האימפקט מתקיים ביוזמת ארגון Impact Investing Israel, בהובלתה של רוני פיבלוביץ ובשיתוף JFN, רשת הפילנתרופים היהודים הגדולה בעולם.

  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x