שחרורו של דני דנקנר נדחה; הסיבה: הקפאת קיצורי הענישה המינהליים בשב"ס
עונשו של יו"ר בנק הפועלים לשעבר קוצר בשליש על ידי ועדת השיחרורים של שירות בתי הסוהר, אך הוא היה זכאי גם לקיצור מנהלי שבוטל עקב ירידה במצבת האסירים
- דני דנקנר ישתחרר בחודש הבא לאחר ניכוי שליש ממאסרו
- רשות ני"ע בוחנת את פשרת הדירקטורים בפרשת הבנק הטורקי
- עוה"ד שתבעו דירקטורים של הפועלים בפרשת פוזיטיף יקבלו 1.2 מיליון שקל שכ"ט
ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר החליטה בחודש שעבר על קיצור שליש מעונשו של דנקנר, שנידון ל-8 חודשי מאסר במסגרת פרשת הבנק הטורקי פוזיטיף.
פרט לקיצור השליש, ניתן לכל אסיר לפי החוק גם קיצור מנהלי, המצטבר בהתאם למאסרו. הקיצור המנהלי תלוי במצבת האסירים בשב"ס ובמידה ויש עודף אסירים. אולם, במידה ובשב"ס עומדים בתקן האסירים אינם מקבלים את אותו קיצור מנהלי.
לפי הקיצור המנהלי וקיצור השליש צפוי היה דנקנר להשתחרר כבר היום והוא ובני משפחתו כבר נערכו לעזיבתו את הכלא. אך בשב"ס עומדים כעת בתקן האסירים ולכן השחרור המנהלי הוא רק חלקי ושחרור של דנקנר עצמו נדחה.
בהתאם לנהלים יעזוב דנקנר את בית הסוהר ככל הנראה בימים הקרובים אך יתכן שמאסרו יתארך אף בשלושה שבועות, תלוי במספר האסירים והעצורים שיגיעו לבתי הכלא בימים הקרובים.
דנקנר הורשע בפרשת הבנק הטורקי במסגרת הסדר טיעון בעבירות של מרמה והפרת אמונים, פגיעה בניהול תקין של תאגיד וקבלת דבר בתחבולה. בדצמבר 2013 הוא נידון בבית המשפט המחוזי בתל אביב לשנת מאסר בפועל ולקנס של מיליון שקל.
בית המשפט העליון קיבל באופן חלקי את ערעורו על גזר הדין וקיצר את עונשו ל-8 חודשי מאסר. דנקנר, שהיה אמור להיכנס לכלא באוגוסט 2014 החל בסופו של דבר לרצות את עונשו בכלא חרמון רק בחודש נובמבר. במהלך מאסרוהוא אושפז בבית חולים לאחר שחש ברע ובהמשך הוחזר.
בחודש שעבר ביקשו עוה"ד יעקב ויינרוט, עמית חדד, שני אילוז ואושר רובינגר לשחררו שחרור מוקדם, לאחר ריצוי שני שלישים מעונשו. ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר קיבלה את הבקשה.
עוה"ד ד"ר יעקב וינרוט, עמית חדד ואושר רובינגר מסרו בתגובה כי: "משפחתו של מרשנו, ובכלל זה ילדיו הקטנים, ציפו והתכוננו לשובו של אבי המשפחה. יש להצר על כך ששב"ס המתין עד ליום השחרור כדי להודיע על כך שהשחרור נדחה. אנו לומדים כעת את החלטת השב"ס ונחליט בהמשך אם לעתור עליה לבית המשפט".