השופט אורנשטיין אסר על יוסף גרינפלד לבצע כל שינוי בנכסיו
ההחלטה ניתנה על רקע בקשת בנק לאומי היום להכריז על הבעלים של קרדן פושט רגל לאור חוב כלפיו של 110.3 מיליון שקל
- בנק לאומי מבקש פשיטת רגל ליוסף גרינפלד: חובותיו לנושיו מגיעים ל-260 מיליון שקל
- הציבור לא בא - נכשלה הצעת הרכש למניות קרדן ישראל
לצד הצו שניתן לגרינפלד קבע השופט אורנשטיין דיון בבקשת לאומי, שהוגשה באמצעות עוה"ד עופר שפירא ודנה הילל-אברהם ממשרד שפירא ושות', כבר בשבוע הבא.
מוקדם יותר היום פנה בנק לאומי לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להכריז על גרינפלד, בעלי קרדן אן.וי, כפושט רגל, זאת על רקע חוב לבנק בגובה 110.3 מיליון שקל. "גרינפלד הודה בפני הבנק במספר הזדמנויות כי אין לו יכולת כלכלית לפרוע את החוב או כל חלק מהותי ממנו", נטען בבקשה.
לפי הבקשה לפשיטת רגל ולכינוס נכסיו מצבת החובות של גרינפלד כלפי הבנק ונושים אחרים עומדת על למעלה מ-260 מיליון שקל. "מדובר", נכתב, "בחדלות פירעון עמוקה ומבוהקת שבה עודף התחייבויותיו על הנכסים עולה, לדברי גרינפלד עצמו, על 260 מיליון שקל".
בבקשה, מפורט כי גרינפלד נטל מהבנק הלוואות ואשראים שונים והינו גם בעל השליטה היחיד והערב כלפי הבנק לחובותיה של חברת טלרומית אחזקות פיננסיות, היא החברה המשמשת אותו לצורך החזקה בתאגידים שונים ובהם קרדן אן.וי, בה הוא מחזיק ביחד עם אבנר שנור.
"טלרומית", נכתב בבקשה, "הפרה את תנאי ההלוואות והאשראים שהועמדו לה, ולא עמדה בפירעון חובותיה כלפיה הבנק. הבנק פנה אל טלרומית ואל גרינפלד בכתב ובעל פה פעמים רבות בעבר בנוגע להפרת הסכמי המימון על ידם ודרש מהם לפרוע באופן מיידי את כל חובותיהם...".
בבקשת הבנק מפורט כי בידיו 9 מיליון ממניות חברת קרדן אן.וי המשעובדות לה "להבטחת קיומן המלא של כל התחייבויותיה כלפי הבנק ופירעון כל חובותיה כלפיו". שווי השוק של המניות המשועבדות, נכון לשבוע שעבר, נאמד בכ-12 מיליון שקל כשלדברי הבנק מדובר בחלק קטן ביותר מתוך חובות טלרומית וגרינפלד כלפיו.
"בקשה זו אינה עוסקת במניות המשועבדות ששוויין העתידי אינו ידוע", נכתב לבית המשפט, "אלא רק בהיותו של גרינפלד חייב לבנק את סכום החוב והוא אינו פורע אותו ולא מסדירו". לגרסת הבנק, גרינפלד "אף הודה בפני הבנק במספר הזדמנויות כי אין לו יכולת כלכלית לפרוע את החוב או כל חלק מהותי ממנו מעבר למימוש המניות".
לגרסת הבנק, "גם לאחר ההתראות הרבות שנשלחו אל גרינפלד, הוא לא פרע את חובו לבנק. יודגש כי גרינפלד מכיר בחוב ולא מכחישו, וגם אם טען שלהבנתו החוב הכולל אמור להיות נמוך במעט, הרי שהוא מודה ומכיר בכך שגם את החוב העצום לגישתו אין ביכולתו לפרוע והוא חדל פירעון", כותב עו"ד שפירא בבקשה.
על אף חובותיו של גרינפלד, טוענים נציגי הבנק, ובעודו חייב "סכומי עתק לנושים שונים ואינו פורע את חובותיו", משלם גרינפלד עשרות אלפי שקלים מדי חודש לבנק אגוד, וזאת במסקת הלוואה שנטל מהבנק למשכנתאות על 3 דירות מגורים "מפוארות ביותר" במגדלי אקירוב בתל אביב. מדובר ב-2 דירות שאחדו לדירה אחת שבה הוא מתגורר ודירה נוספת במתחם.
"תשלומים אלה", נכתב, "על רקע חדלות הפירעון המובהקת של גרינפלד מהווים העדפת מרמה וכשלעצמם מהווים מעשה פשיטת רגל". עוד צוין, כי פרט לתשלומים לבנק, מגוריו של גרינפלד במגדלי אקירוב כרוכים בהוצאות שוטפות עצומות והדבר מוכיח את חוסר הרגישות בהתנהלותו בכל הנוגע לרכושו ונכסיו.