נובל אנרג'י יוצאת מרישיון הקידוח רות C; ההערכות: הסיכוי למציאת גז נמוך
דלק קידוחים ואבנר הודיעו על פירוק השותפות עם נובל אנרג'י בנוגע לפיתוח הרישיון. שלוש החברות טרם סיימו את ענייניהן מול הממונה על ההגבלים בדבר האחזקות הצולבות שלהן במאגרי תמר ולוויתן
דלק קידוחים ואבנר הודיעו היום (ה') על פירוק השותפות עם נובל אנרג'י בכל הקשור לפיתוח רישיון רות C. רישיון זה הוענק לנובל (47%) ולשתי החברות הישראליות (53% בחלוקה שווה בניהן) במרץ ב-2009 במטרה למצוא שם מאגרי גז חדשים, אולם מאז ועד היום לא נערכו במקום קידוחי אימות. הערכות מוקדמות בישרו על פוטנציאל למציאת מאגר גז שקרוב בהיקפו לכשליש ממאגר תמר, וזאת בשל מיקומו הגיאוגרפי ששוכן בין מאגר "תמר" למאגר "דלית".
דלק קידוחים ואבנר מודיעות בדיווח שנובל פורשת בשל "אי הוודאות הרגולטורית השוררת בישראל", אבל מוסיפה באותה נשימה על בעיית "סיכונים הכרוכים בפעילות האקספלורציה ברישיון". נובל תישאר כמפעילה רשמית עד למציאת מפעיל חדש, או עד פברואר 2016, אז אמור הרישיון לחזור לידי המדינה. אפשרות אחרת היא למצוא מפעיל חדש או לבקש שנית הארכת רישיון, פעולה שזכתה בשבועות האחרונים לביקורת נוקבת של ארגוני חברה וסביבה, שטענו שנובל מקבל הארכת רישיונות סיטונאית וללא הסבר מניח את הדעת.
בנובל אנרג'י אמרו "אין לחברה מה להוסיף מעבר לדיווח שנמסר הבוקר".
משרד האנרגיה מסר כי "המשרד עושה כל שביכולתו למציאת פתרון שיאפשר את המשך פיתוח משק האנרגיה בישראל תוך מתן ודאות למשק, צירוף שחקנים חדשים ומשקיעים חדשים לפיתוח משק הגז הטבעי ועידוד התחרות ורואה חשיבות רבה בביסוס ודאות רגולטורית במשק הגז הטבעי בישראל. חברת נובל אנרג'י עדכנה את המשרד כי יציאתם מהרישיון נובעת, בין היתר, מכך שלטענתם, הסיכונים בפרוספקטים שאותרו ברישיון רות C אינם מצדיקים את המשך החזקתם בו".