השופט כבוב הציע לפרקליטות: גישור פלילי עם פרדי רובינסון
היום נפתח שלב ההוכחות במשפטו של בעל השליטה במילומור, המואשם בעבירות מרמה ואי דיווח בגין משיכות כספים אסורות לכאורה שביצע מהחברה הבת שחר המילניום. התובע: "רובינסון התנהל כאילו מדובר בבנק פרטי". סנגוריו: "הוא לא לקח כספים לכיסו"
שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, הציע היום (א') לפרקליטות לשקול הליך גישור פלילי עם איש העסקים פרדי רובינסון, במקביל לניהול כתב האישום מולו על
עבירות מרמה ודיווח. כבוב ביקש מהפרקליטות להשיב להצעתו עד יום רביעי הקרוב. מטרתו של הליך גישור פלילי היא להגיע להסדר מוסכם על הצדדים ללא צורך לנהל משפט, והוא מתנהל מול שופט אחר.
"רובינסון משך בשיתוף עם גורמים בכירים נוספים כספים משחר בעבור מילומור כאילו מדובר היה בבנק פרטי העומד לרשותם", טען לבני בנאומו. "זאת, ללא ריבית, ללא בטחונות, אגב התעלמות מוחלטת מהאינטרסים של שחר, תוך פעילות הסתרה מתוחכמת, תוך הימנעות מוחלטת מדין וחשבון כלשהו לציבור ולגורמים המוסמכים בחברה ותוך רמיסת עקרונות השקיפות והגילוי הנאות".
היום נפתח שלב ההוכחות במשפטו של רובינסון, המואשם בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, פגיעה בניהול התקין של תאגיד ועבירות דיווח על פי חוק ניירות ערך. זאת בגין מעשים לכאורה שביצע בשנים 2005-2008, שבהן כיהן כמנכ"ל ויו"ר מילומור, העוסקת ביזום פרויקטי בנייה, נדל"ן מניב ועבודות תשתית, וכן כמנכ"ל ויו"ר שחר המילניום המחזיקה בחברה המפעילה בתי מלון וקזינו ביוון.
על פי כתב האישום, בשנים הרלוונטיות בוצעו בהוראתו של רובינסון משיכות כספים אסורות משחר למילומור במיליוני שקלים. המשיכות בוצעו ללא תמורה וללא בטחונות כדי לספק מימון זמני למילומור, ושלא לשם קידום מטרותיה של שחר. רובינסון, כך נטען, נתן הוראות אישיות לביצוע העברות הכספיות, תוך הסתרתן מרואי החשבון של החברות, ובכך מנע את אזכורן או ציונן בדו"חות הכספיים. הנתונים שהוסתרו כוללים בין היתר עסקאות בעלי עניין, יתרות החובה בין החברות, טובות ההנאה שעברו בין החברות, שעיבודים ערבויות וכיו"ב. ההסתרה בוצעה מדי רבעון בהוראת רובינסון.
יחד עם רובינסון מואשמים בפרשה גם סמנכ"ל הכספים של מילומור בתקופה הרלוונטית, אורן דואדי; היועץ המשפטי, אמיר דינור; ורואת החשבון של מילומור, גליה שלייפר. הפרקליטות גייסה בתיק עד מדינה ששמו נאסר בפרסום.
בנאום פתיחה שנשא היום התובע בתיק, עו"ד יוני לבני ממחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), הוא טען כי הפרשה מלמדת על החשיבות הרבה של כללי הממשל התאגידי, ועל החשש הגדול לשוק ההון הגלום באי הקפדה עליהם. לבני הדגיש שהפרקליטות אינה מרבה להגיש כתבי אישום בעלי אופי של עבירות "תאגידיות".
פרדי רובינסון צילום: אוראל כהן
"רובינסון החזיר כל שקל"
עוה"ד נבות תל צור וירון ליפשס המייצגים את רובינסון מסרו בתגובה: "כתב אישום זה עומד בסתירה מוחלטת להתנהלותו של מר רובינסון לאורך השנים הן כאדם והן כאיש עסקים, אשר עמד תמיד בכל התחייבויותיו, החזיר כל שקל והתעקש שלא לעשות תספורת. כתב האישום המדובר עוסק באירועים שהתרחשו לפני למעלה מעשור, והוא בכלל ספיח של פרשה גדולה בהרבה שנחקרה בקול תרועה רמה ונסגרה בקול ענות חלושה.
"לא מדובר בפעולות שנעשו במחשכים ואף לא בלקיחת כספים לכיסו הפרטי של מר רובינסון, אלא בפעולות גלויות לחלוטין של הלוואות בין חברות במטרה אחת - להיטיב עם חברות אלה ולפעול למענן. הלוואות אלה הוחזרו במלואן. טוב היה לו כתב אישום זה שגרם כבר לנזק עצום למר רובינסון לא היה נולד כלל".