$
משפט

המחוזי מינה מנהל מיוחד לנכסי יוסף גרינפלד

עו"ד עופר שפירא מונה במסגרת הליך פשיטת הרגל שמנהל בנק לאומי נגד בעלי קרדן אן.וי בגין חוב של 110 מיליון שקל. עם זאת, שפירא לא יוכל לממש את נכסיו

זוהר שחר לוי 13:4030.03.15
בית המשפט המחוזי בתל אביב מינה היום (ב') מנהל מיוחד לנכסיו של בעלי קרדן אן. וי, יוסף גרינפלד וזאת במסגרת הליך פשיטת הרגל שמנהל נגדו בנק לאומי, על רקע חוב של 110 מיליון שקל.

 

שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, נענה לבקשת הבנק למנות בעל תפקיד שיפעל לכינוס נכסיו ומינה את עו"ד עופר שפירא למנהל מיוחד לנכסיו של גרינפלד. עו"ד שפירא יוכל עתה להשתתף בדיוני הדירקטוריון בחברות שבשליטת גרינפלד ולאמוד את נכסיו. יחד עם זאת, החלטת בית המשפט מבהירה כי המנהל המיוחד לא יוכל בשלב הזה לפעול למימוש נכסיו של גרינפלד וכן לא יוכל להיות בעל סמכות באותן חברות אלא כמשקיף בלבד. במסגרת תפקידו יעביר עו"ד שפירא דו"ח מפורט עד ל-1.5.

 

במהלך הדיון עו"ד עמית חדד, ממשרד וינרוט, כי גרינפלד, אותו הוא מייצג, מתנגד לבקשת פשיטת הרגל אך מסכים למינוי בעל תפקיד. "אנו נסכים", אמר בדיון, "גם לבקשה של בנק איגוד להצטרף להליך כמו גם לבקשה שלו לפעול למימוש הנכסים המשועבדים".

 

יוסף גרינפלד יוסף גרינפלד צילום: עמית שעל

 

בשבוע שעבר פנה בנק לאומי לבית המשפט בבקשה להכריז על גרינפלד פושט רגל וזאת לאור חוב כלפי הבנק נאמד ב-110.3 מיליון שקל. "גרינפלד", כתבו באי כוחו של הבנק, עוה"ד עופר שפירא ודנה הילל-אברהם ממשרד שפירא ושות', "כי אין לו יכולת כלכלית לפרוע את החוב או כל חלק מהותי ממנו".

 

לפי בקשת הבנק, מצבת החובות של גרינפלד כלפי הבנק ונושים אחרים עומדת על למעלה מ-260 מיליון שקל. "מדובר", נכתב, "בחדלות פירעון עמוקה ומובהקת, בה עודף התחייבויותיו על הנכסים עולה על 260 מיליון שקל".

 

ימים ספורים לאחר הגשת הבקשה לפשיטת רגל פנה גם בנק אגוד דרישה להצטרף להליך. לשיטת הבנק, גרינפלד צבר כלפיו התחייבויות העומדים על 27.5 מיליון שקל, בעיקר לטובת שלוש דירות שברשותו שבמגדלי אקירוב היוקרתיים בתל אביב.

 

"בתקופה האחרונה", כתבו באי כוחו של הבנק, עורכי הדין ישראל בכר וענת מרום בפנייתם לבית המשפט, "חלה התדרדרות במצבו הכלכלי של החייב, תוך העובדה כי אינו עומד בהתחייבויותיו כלפי הבנק ואינו פורע את המשכנתא ואת ההלוואות שניתנו לו, וזאת למרות דרישת הבנק לכסות את יתרת חובו. אי עמידתו בתשלומים, חוסר הוודאות בעניין פירעון תשלום ההלוואה ונקיטת בנק לאומי בהליכי פשיטת רגל, הביאו את בנק אגוד למצב בו אינו יכול לשבת מנגד, ומחובתו במקרה זה להתחיל לפעול בהליכי מימוש הנכסים הממושכנים לטובתו (הדירות במגדלי אקירוב, זש"ל) לשם הבטחת פירעון התחייבות גרינפלד ורעייתו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x