רוב המפלגות מעכבות שכר לפעיליהן בבחירות
כ־150 בני נוער שעבדו כפעילים ביום הבחירות עבור הליכוד, המחנה הציוני, ישראל ביתנו, הבית היהודי ויחד הגישו תלונות בגין הלנת שכר
פעילים רבים שעבדו ביום הבחירות עבור המפלגות השונות וששכרם אמור היה להתקבל על פי החוק עד ה־10 באפריל עדיין ממתינים לתשלום. כ־150 בני נוער הגישו תלונות על הלנת שכר בפני הסתדרות הנוער העובד והלומד.
כמעט מחצית מהתלונות הן של פעילי מפלגת יחד של אלי ישי שלא עברה את אחוז החסימה. הכישלון האלקטורלי הותיר את המפלגה עם חוב מוערך של 7–10 מיליון שקל וללא מימון מהמדינה.
מיד לאחר הבחירות הודיע ישי כי לא יצליח לשלם לפעילים ולספקים. כך נמסר גם לנערים שעבדו ביום הבחירות יותר מ־12 שעות עבור שכר מובטח של 600 שקל.
26 תלונות על הלנת שכר הגיעו מבני נוער שעבדו עבור מפלגת ישראל ביתנו. פעיל בן 16 מרמת גן סיפר שהוא וחבריו מילאו טופס 101 ועבדו 12 שעות עבור שכר מובטח של 1,140 שקל ברוטו שטרם שולם.
25 תלונות נוספות נגעו לליכוד. פעילת ליכוד בת 17 מלוד סיפרה שהיתה אמורה לקבל 280 שקל עבור שמונה שעות עבודה, וכעת אינה יודעת למי לפנות כדי לקבל את כספה.
13 בני נוער מהרצליה וחולון התלוננו על הלנת שכר של 400–1,000 שקל מצד המחנה הציוני.עשרה נוספים התלוננו נגד הבית היהודי.
"נבחרי הציבור שמים את עצמם מעל החוק"
התלונות מצטרפות לאלו שפורסמו ב"כלכליסט" של פעילי מפלגות יש עתיד וכולנו אשר לא קיבלו את שכרם. שתי המפלגות הצדיקו את הדחייה בקשיים טכניים והבטיחו לשלם את השכר עד סוף השבוע.
שאר המפלגות תולות את העיכוב בכך שלא היו מספיק ימי עבודה מאז הבחירות בשל החגים, וגם הן מבטיחות להסדיר את התשלום בקרוב.
ממפלגת יחד נמסר: "המפלגה אינה מתחמקת מחובותיה וראשי המפלגה עוסקים אך ורק בהשבת והסדרת החובות. ביחד מקווים שיוכלו לשלם לפעילים בקרוב".
בליכוד הוסבר שהרוב המוחלט של התשלומים כבר הועבר. ולטענתם, שארית הכסף נמצאת בהליכים משום שחלק מראשי הסניפים העבירו את דו"חותיהם באיחור.
מישראל ביתנו נמסר שהמפלגה שילמה לרוב הפעילים מיד לאחר הבחירות, אולם חל עיכוב בתשלום "למספר מצומצם של פעילים שיקבלו את שכרם עד לסוף השבוע הקרוב".
מהבית היהודי לא נמסרה תגובה.
בהסתדרות הנוער העובד והלומד רואים את התופעה חוזרת על עצמה בכל מערכת בחירות ומוסרים: "המפלגות שמות את עצמן מעל החוק ומרשות לעצמן להלין את שכר העובדים. זה מקומם במיוחד כשנבחרי הציבור אמורים לשמש דוגמה לכיבוד החוק".
מאז 2008 פנו להסתדרות 600 בני נוער, שקיבלו שקיבלו בסופו של דבר שכר כולל של 200 אלף שקל, ממוצע של 330 שקל לעובד. ההחזר כולל לעתים גם פיצוי על הלנת השכר.