שמעון גפסו יצא לחופשה עד שיוכרע כתב האישום השני נגדו
ראש עיריית נצרת עילית הורשע לאחרונה בקבלת שוחד ונידון לחצי שנה של עבודות שירות; אלא שבנוסף הוגש נגדו כתב אישום נוסף המייחס לו עבירה של קבלת שוחד והיועמ"ש ביקש להאריך את תקופת השעייתו. כעת הושגה פשרה
ראש עיריית נצרת עילית, שמעון גפסו, ישהה בחופשה מתפקידו עד לסיום ההליכים בכתב האישום על קבלת שוחד, השני במספר שהוגש נגדו. כך החליטה היום (ד') הוועדה לבחינת השעיית ראשי רשויות בשל הגשת כתב אישום.
קראו עוד בכלכליסט:
- הפרקליטות מערערת על גזר דינו של ראש עיריית נצרת עילית: דורשת מאסר בפועל וקלון
- שישה חודשי עבודות שירות לראש עיריית נצרת עילית שהורשע בקבלת שוחד
- אורי אריאל בביהמ"ש: "שמעון גפסו ידע לרתום את הממשלה להביא תקציבים"
גפסו, שהורשע לאחרונה בקבלת שוחד ונידון לחצי שנה של עבודות שירות הושעה בעבר, לבקשת היועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטין, עד לסיום ההליכים בעניינו. ההשעייה הסתיימה לאחרונה, עם מתן גזר הדין בעניינו בבית המשפט המחוזי בחיפה.
אולם, נגד גפסו הוגש כתב אישום נוסף, המייחס לו גם הוא עבירה של קבלת שוחד. בשל כך, ביקש היועמ"ש להאריך את תקופת ההשעייה.
במסגרת הסכמה שהושגה בין בא כוחו של גפסו, עו"ד יעקב וינרוט, לבין נציגיו של היועמ"ש, עוה"ד חני אופק ורז וולטר, הוחלט כי גפסו ייצא לחופשה מתפקידו, החל מה-26 במאי.
שמעון גפסו (ארכיון) צילום: אוראל כהן
בתקופה הזו, כך לפי ההחלטה, לא ייכנס גפסו לבנייני העירייה למעט לצורך מילוי תפקידו כחבר מועצה, לא יפעיל סמכות של ראש עיר ולא ימלא כל תפקיד או פעולה כראש עיר. בנוסף, כל סמכות המוקנית לראש רשות מקומית לא תמולא על ידו וכן יחולו עליו ההסדרים החלים על ראשי רשויות שהוועדה החליטה להשעותם.
החופשה מתפקידו תמנע מגפסו גם למלא תפקיד של סגן ראש עיר, חבר ועדת ביקורת, חבר בוועדת התכנון ובנייה ותפקידים נוספים כמו חבר דירקטוריון בחברה לפיתוח נצרת עילית בע"מ. בתקופה הזו, כך נקבע, ישולם שכרו של גספו בתנאי השעיה.
"היה ומסיבה כלשהי יודיע גפסו שהוא חוזר בו מהסכם זה, כולו או חלקו", נכתב בהחלטה, "או לחילופין יפר אותו, כי אז ייחשב אוטומטית כמושעה על ידי הוועדה".
אתמול (ג') הגישה המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה ערעור על עונשו הקל, חצי שנה של עבודות שירות, שנגזר על ראש העיר ועל כך שלא נקבע כי במעשיו דבק קלון. "המדינה", נכתב בערעור, "סבורה כי מעשיו של גפסו מחייבים ענישה מחמירה הכוללת מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח וכי במעשיו דבק קלון מובהק".
לפי הפרקליטות, בית המשפט העליון פסק באופן עקבי כי עבירה של נטילת שוחד מקימה לקון וכי דינו של נוטל השוחד הוא בעונס מאסר בפועל, עונש מרתיע. בית המשפט המחוזי, נטען, סטה בגזר הדין ממדיניות זו.