$
משפט

מסתמן: רונאל פישר יועמד לדין גם על העלמות מס

עו"ד רונאל פישר עשוי להתמודד עם כתב אישום על העלמת מס בגין הכספים שקיבל לכאורה מלקוחותיו וחלק בהם עם קצין המשטרה ערן מלכה. פישר נחקר באזהרה על העלמת המס, וביום חמישי הגישה מח"ש בקשה להקפאת נכסיו עד תום המשפט

תומר גנון וזוהר שחר לוי 07:5517.05.15

עו"ד רונאל פישר צפוי להתמודד גם עם כתב אישום על העלמת מס על הכספים שקיבל לכאורה מלקוחותיו וחלק בהם עם קצין המשטרה הבכיר לשעבר ערן מלכה, בתמורה למידע שזה הדליף לו. מדובר במאות אלפי שקלים שקיבל פישר במזומן מלקוחות, על פי הנטען תמורת מידע שהעביר לו מלכה. על כספים אלה לא דיווח פישר כהכנסה. על פי פסיקות של ביהמ"ש העליון, הכנסות מגניבה, שוחד או כספי פשע מאורגן נחשבות כחייבות במס.

 

ביום רביעי, יום לפני שהוגש כתב האישום החמור נגד פישר ומלכה לבית המשפט המחוזי בירושלים, הגיעו חוקרים מפקיד שומה חקירות ת"א למשרדי מח"ש בירושלים, כדי לחקור באזהרה את פישר בחשד להעלמת מס. על פי כתב האישום שהגישה ביום חמישי המחלקה לחקירות שוטרים שבפרקליטות, מאות אלפי שקלים במזומן שקיבל פישר הגיעו ממנכ"ל מעצ לשעבר שי ברס, מהקבלנים יוסף ואביב נחמיאס, ומבעל מטמנת פסולת באשקלוןאילון מכלוף. זאת כאמור בתמורה למידע שמסר פישר על חשדות וחקירות נגדם במשטרה וברשות המסים.

 

 

זו אינה ההסתבכות הכלכלית היחידה של פישר בימים אלה. במקביל לחקירת מח"ש, ניהלה המשטרה חקירה כלכלית בניסיון לאתר את נכסיו כדי להקפיא אותם, לצורך חילוט עתידי של הנכסים אם יורשע. בין הנכסים שאותרו: שלושה נכסים בת"א, שתי יאכטות, רכב אאודי Q5, מזומן בהיקף של כ־85 אלף שקל בכספת בביתו של פישר, ויתרה ב־8 חשבונות בנק.

 

עו"ד רונאל פישר עו"ד רונאל פישר צילום: אלכס קולומויסקי

 

על בסיס ממצאי החקירה הכלכלית התובעות מטעם מח"ש, עורכות הדין קרן אלטמן וליאורה נהון, הגישו ביום חמישי בקשה להקפאת הנכסים. בפרקליטות מבקשים בנוסף "להורות על חילוט כל מה שניתן כשוחד ומה שבא במקומו, וכן לחייב את נותן השוחד לשלם את שוויה של התועלת שהפיק מן השוחד".

 

באי כוחם של האחים נחמיאס, עוה"ד יעקב וינרוט, עמית חדד וליה פלוס, מסרו: "נקווה שנצליח להסירם מכתב האישום".

 

מח"ש מבקשת מעצר עד תם ההליכים

חריג, אך לא חסר תקדים

 

ביום שלישי יתקיים בביהמ"ש המחוזי בירושלים דיון בבקשת מח"ש לעצור את פישר ומלכה עד תום ההליכים. בקשה למעצר עד תום ההליכים בעבירות צווארון לבן היא חריגה, אלא שלפחות במקרה של מלכה יש תקדימים לכך כשמדובר בגורם בכיר ברשויות האכיפה. כך למשל אושר מעצר כזה במקרה של מנהל היחידה הארצית לחקירות שטח ומודיעין ברשות המסים דוד ואנונו, שהואשם בעבירות דומות לאלה של מלכה: קבלת שוחד, שיבוש הליכים, מרמה והפרת אמונים.

 

במח"ש חוששים שאם מלכה ופישר ישוחררו ממעצר הם עשויים למכור מידע רגיש שבידם לגורמים עבריינים. כלומר, שחרורם מסכן את שלום הציבור. "נכון לראותם, ודאי לעת זו, כארבע זרועות של גוף עברייני אשר ראשו אחד", נכתב בבקשה.

 

"מלכה, על אף היותו קצין משטרה בכיר שניתן בו אמון רב על ידי הציבור והן על ידי רשויות הפיקוד במשטרה, בגד בכל ערכי השירות", אמרה עו"ד קרן אלטמן בדיון ראשון שנערך בבקשה ביום חמישי. "הוא ניצל את היותו עתיר ניסיון בחקירות פליליות וביחד עם פישר, הם העידו לכאורה במעשיהם כי הם חסרי גבולות".

 

סנגוריו של מלכה, עו"ד עופר ברטל, דב גלעד כהן ועדי כרמלי, דחו את הטענה. "מידע מודיעיני לא עבר מעולם מהמשיב, אלא מידע חקירתי", טען עו"ד ברטל בדיון. "חומרת העבירות אינה מהווה עילה למעצר כלשהו, ולאחר שהדברים נחשפו, אין כל סיכון בנאשם".

 

כך הגיבו גם סנגוריו של פישר, עוה"ד רון שפירא, קרן שפירא ונטלי שטרול: "איש לא אוגר חומר", טען עו"ד שפירא. "גם אם נטען שהם ביצעו בצוותא עבירות, זה לא אומר שמידע במוחו של אחד קיים במוחו של אחר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x