הפרקליטות לביהמ"ש: לאסור על רות דוד לעסוק בעריכת דין עד תום ההליכים נגדה
היום הוגש נגד פרקליטת מחוז ת"א לשעבר כתב אישום חמור על עבירות של קבלת נכסים בפשע ושיבוש הליכי משפט בפרשת עו"ד רונאל פישר
המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) שבפרקליטות המדינה, מבקשת מבית המשפט לאסור על פרקליטת מחוז ת"א (פלילי) לשעבר, עו"ד רות דוד, מלעסוק בעריכת דין עד תום ההליכים המשפטיים נגדה. כך עולה מבקשה להארכת תנאי השחרור ממעצר של דוד, שהגישו היום (ה') לבית המשפט המחוזי בירושלים התובעות בפרשת עו"ד רונאל פישר - עורכות הדין ליאורה נאון וקרן אלטמן.
- המשטרה תבדוק החשדות נגד רות דוד בעת כהונתה כפרקליטת מחוז
- תיק הנכסים של רונאל פישר נחשף: 3 דירות, 2 יאכטות ו-8 חשבונות בנק
- פרשת רונאל פישר: כך שובשה החקירה הסמויה בפרשת ב.יאיר
מוקדם יותר היום, הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד דוד על חלקה לכאורה בפרשת פישר. דוד, פרקליטת מחוז בין השנים 2002-2010, הצטרפה בחודש דצמבר 2013 לפישר והם עבדו יחדיו באותו משרד. באוגוסט 2014 היא הצטרפה אליו למשרד כשותפה בכירה. היא מואשמת בביצוע עבירות של קבלת נכסים בפשע ושיבוש הליכי משפט, עבירות שהעונש המקסימלי עליהן אם תורשע הוא 7 ו-3 שנות מאסר, בהתאמה.
הפרקליטות: "דוד הייתה 'בלדר בטוח' ליאיר ביטון"
לדוד מיוחס ביצוע עבירות ב-2 מתוך 12 האישומים בפרשה - פרשת יאיר ביטון ופרשת הפגישה הלילית. בפרשת יאיר ביטון, בעל השליטה ויו"ר דירקטוריון חברת הנדל"ן ב.יאיר, מואשמת דוד בכך שהעבירה לו חומרים רגישים על חקירה בענייניו שהדליף קצין המשטרה ערן מלכה.
על פי כתב האישום, החקירה הסמויה נגד ביטון החלה ב-2012. בשלהי שנת 2013 וכן בתחילת שנת 2014, הגיע מלכה למשרדו של פישר ומסר לו ולעדת המדינה ע', העוזרת האישית של פישר, חומרים מתוך החקירה הסמויה בעניינו של ביטון. מלכה העביר להם דפים המכילים, בין היתר, שאלות המתוכננות להרכיב את חקירתו העתידית של ביטון, אשר היו אמורות להיות מוטחות בפניו בשלב החקירה הגלויה שפרצה בחודש מאי 2014. נציין כי באותם ימים שבהם הדליף לכאורה מלכה לפישר את החומרים הסודיים, כיהנה דוד, כאמור שותפתו של פישר וחברתו של ביטון, כדירקטורית בחברת ב.יאיר. ב-5.1.14 עזבה דוד במפתיע את תפקידה, וזאת על אף שכשלושה שבועות לפני כן ביקשה להאריך את כהונתה.
"במועד שאינו ידוע במדויק למאשימה, עובר לתאריך 27.3.14", נטען בכתב האישום, "בשעה שהחקירה היתה עדיין בשלב הסמוי, נפגשו פישר ודוד במשרד, והתכוננו לקראת תדרוכו של ביטון לקראת חקירתו העתידית, תוך שהם דנים בחומרים המסווגים הנוגעים לעניינו, אשר הועברו אליהם ממלכה. במעמד זה, ערכו פישר ודוד מיון של החומרים המסווגים הנוגעים לביטון, אשר שהה אותה העת בחו"ל, ואשר הגיעו אליהם שלא כדין.
כתב האישום ממשיך לפרט את ניסיון שיבוש ההליכים והשימוש במסמכים המודלפים של דוד. "בתאריך 27.3.14, טסו פישר ודוד לבודפשט, שם שהה ביטון אותה עת. בטיסה האמורה, נשאה דוד באמתחתה מעטפה המכילה את החומרים המסווגים הנוגעים לביטון, אותה נתבקשה לשאת על ידי פישר ו-ע', בשל היותה 'בלדר בטוח'. במהלך שהותם בבודפשט, פעלו פישר ודוד להכנת ביטון לקראת חקירתו הצפויה, ובמסגרת זו אף נחשף בפניו מידע מסווג הנוגע לעניינו. לאחר שובם לארץ, מסרו נאשמים פישר ודו את המעטפה ל- ע' על מנת שתצפינה, וזו הצפינה אותה בחצר ביתה.
"בתאריך 30.4.14 או בסמוך לכך", נטען בכתב האישום, "בסביבות השעה 22:00, תדרכו שוב פישר ודוד את ביטון לקראת חקירתו במשרדם. בשלב מסוים, הורה פישר ל-ע' להגיע למשרד עם המעטפה. לאחר שזו עשתה כן, המשיכו פישר ודוד לתדרך את ביטון לקראת החקירה על מנת לשבשה, תוך שימוש במסמכים המסווגים שהיו במעטפה, במסגרת ישיבה שנמשכה עד לשעה 04:00".
דוד לעדת המדינה: "הקו שלך הוא להיכנס לחדר החקירות ולהתמוטט"
הפרשה השנייה שבה מואשמת דוד בשיבוש מהלכי משפט היא פרשת הפגישה הלילית. על פי כתב האישום, עם פתיחת החקירה במח"ש נגד פישר במהלך שנת 2014 שימשה דוד כבאת כוחו של פישר. "במהלך החקירה נתפסו, בין היתר, מכשירי הטלפון הניידים של פישר ו-ע', אולם השניים סרבו למסור לחוקר מח"ש את קוד הגישה למכשירים הניידים", נטען בכתב האישום. "בכך סיכלו הנאשמים אותה עת את האפשרות של גורמי החקירה להתחקות אחר הניידים".
בעקבות הצלחת החדירה למכשירים הניידים פנתה מח"ש לבית משפט השלום בירושלים בתאריך 27.4.15, בבקשה לקבוע את המנגנון לפיו תוכל לעיין בתוכן המכשירים הניידים. זאת על מנת לא לפגוע בחיסיון של לקוחותיו של פישר שאינם מעורבים בפרשה. הדיון התקיים בדלתיים סגורות ובמעמד צד אחד כדי שהחשודים לא ידעו על הפריצה לטלפונים.
"על אף האמור", נטען בכת האישום, "בתאריך הנ"ל בשעות אחר הצהריים, נשלחה ההחלטה מטעמו של בית המשפט, ככל הנראה עקב תקלה, לבאי כוחה של ע' והדבר נודע למלכה ופישר. בעקבות זאת התקיימה התכנסות לילית בביתו של פישר, שמטרתה היתה לדון במשמעות ההחלטה והשלכותיה על חקירת מח"ש".
דוד לקחה חלק בפגישה. "ע' הביאה את חששה מפני השלכות החדירה לניידים, ביודעה כי הם מכילים ממצאים מפלילים", נטען בכתב האישום. "במהלך הפגישה אף הביעה ע' את רצונה לעזוב את הארץ, ועקב כך התפתח שיח בו נטלה חלק בין היתר דוד בדבר שקילת אפשרות יציאתה של ע' לחו"ל. עוד ייעצה דוד ל-ע', שותפתו לעבירות של פישר, ואף שותפתה שלה לביצוע עבירות, כיצד להתנהל בעת חקירתה הצפויה, ובין היתר, אמרה לה: 'הקו שלך הוא להיכנס לחדר החקירות ולהתמוטט'.
"כמו כן הורתה לה דוד להמשיך באותו קו בו נקטה במהלך חקירתה הקודמת במח"ש כחשודה, קרי חוסר שיתוף פעולה. בנוסף התריעה דוד בפני ע' כי ככל הנראה, בעוד יומיים-שלושה, היא עתידה להיעצר במסגרת החקירה. דוד הבהירה לפישר ולע' כי אם אמנם מח"ש הצליחה לחדור אל הטלפונים הניידים, אזי משמעות הדבר הינה 'אסון'".
לטענת מח"ש כאן לא הסתיימו ניסיונות השיבוש על ידי המעורבים בפגישה. "במהלך הפגישה, שוחחה ע' טלפונית עם מלכה, שיתפה אותו בחששה מהחקירה ומהמעצר הצפויים לה, ומלכה ביקש ממנה להגיע לפגישה ולקחת בה חלק. ע' שאלה את דוד אם מלכה יוכל להגיע, וזו השיבה בשלילה. דוד, אשר ידעה כי ע', מלכה ופישר חשודים כולם בצוותא, שוחחה בעצמה בטלפון עם מלכה והורתה לו נחרצות לבל יגיע לפגישה, מחשש שיש עליו 'מעקבים והאזנות'. עוד הנחתה אותו דוד: 'אל תעשה שום תנועה חדה, זה בדיוק מה שהם רוצים', כשכוונתה בכך לגורמי החקירה של מח"ש. דוד אמרה כן בידיעה שבמכשירים הניידים של ע' ופישר ישנם חומרים בעיתיים', בעלי פוטנציאל הפללה גם לגביו.
על פי כתב האישום, דוד תאמה גם את דרך התנהגותם המתוכננת בחקירה של ע', מלכה ופישר. "לאחר שמלכה אמר לה כי בחקירה הצפויה בכוונתו לשמור על זכות השתיקה, עדכנה אותו דוד כי אף פישר מתעתד לנהוג כך. עוד ציינה דוד באוזני מלכה שאל לו לדאוג לגבי ע' שכן היא 'מטפלת בזה', וכי ע' תהיה 'מוכנה' לחקירה. במסגרת האירועים המתוארים לעיל, עשו פישר ודו דבר בכדי למנוע ולהכשיל הליך שיפוטי".
בא כוחה של דוד, עו"ד יאיר גולן, ביקש לא להתייחס לדברים.