התקדמות במו"מ בכיל: ההנהלה תבחן קיצוץ חד במספר המפוטרים
יו"ר כיל ונציגי ההסתדרות דנו בניסיון למצוא פתרון לשביתה במפעלי ים המלח. העובדים מוכנים עקרונית לפיטורים והמחלוקת העיקרית היא למי תהיה המילה האחרונה בנוגע לכך
התקרבות משמעותית מאוד נרשמה בשיחות היום בין יו"ר הסתדרות אבי ניסנקורן, לבין יו"ר כיל, ניר גלעד. זאת בניסיון למצוא פתרון לשביתה שנמשכת זה שלושה חודשים במפעלי ים המלח ותרכובות ברום.
- חסמו כביש והפגינו בדימונה: "אנחנו פיונים במשחק"
- הבוקר: עיריות דימונה, ערד וירוחם שובתות במחאה על הפיטורים בכיל
- חשש מהתקוממות עובדים נגד הוועד בכיל מקרב את סיום השביתה
ההתקדמות הניכרת שהושגה היום מקורה בהתקרבות גם מצד ההנהלה וגם מצד העובדים בנושא הפיטורים. ההנהלה הודיעה כי היא מוכנה לשקול קיצוץ דרסטי במספר המפוטרים והעובדים שנכפית עליהם פרישה לפנסיה מוקדמת, שעומד כרגע על כ־170.
העובדים מצידם מוכנים עקרונית לפיטורים אך רוצים להבטיח כי הפיטורים לא ייעשו בצורה שרירותית, כלומר ליצור מנגנון שימנע פיטורים של עובד, או בלשונו של יו"ר ועד עובדי מפעלי ים המלח, ארמונד לנקרי "למנוע מעובדים לעבוד כל הזמן תחת חרב הפיטורים שעשויה להיות מונפת על צווארם".
עם זאת המחלוקת העיקרית נותרה בעינה, והיא מי ייתן את המילה האחרונה בנוגע לפיטוריו של עובד כזה או אחר. נכון להערב בהנהלה מתעקשים כי המילה האחרונה תישמר למנכ"ל, בעוד העובדים רוצים לקבוע סדר אחר, אם ועדה משותפת ואם בורר.
השבוע אמורה להיפגש החשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו עם אנשי כיל ובשבוע הבא גם תיפגש עם מנכ"ל החברה, סטפן בורגס. עבאדי מונתה על ידי נתניהו לבדוק האם כיל הפרה את הוראות מניית הזהב שהמדינה מחזיקה.
עבאדי בודקת האם כיל העבירה ידע טכנולוגי, פעולות שיווק, רכש וניהול מהארץ לחו"ל והאם בכך הזיקה לאינטרסים הכלכליים של מדינת ישראל, שנתנה לכיל את השימוש במשאבי הטבע בזיכיון ותוך הבטחה שלא תבצע שינויים שכאלו ללא אישור מהמדינה. עם זאת, הבדיקה לא עוסקת בשאלה האם לכיל מותר או אסור לפטר עובדים. מכיל נמסר כי "כיל אכן מממשת את האינטרס הציבורי יותר מכל חברה אחרת בישראל כולל, היותה המעסיק הגדול ביותר בנגב. כיל פועלת אך ורק כמתחייב מהוראות מניית הזהב ותשובות מפורטות המוכיחות זאת ניתנו ויינתנו למשרד האוצר".