למרות העלייה המפתיעה במדד אפריל - יציבות באינפלציה הצפויה
בנק ישראל: האינפלציה הצפויה במשק לשנה הקרובה נותרה על 1.1%. הערכות - ריבית יוני תישאר ללא שינוי, ברמה של 0.1%
למרות העלייה הגדולה מהצפוי שנרשמה במדד אפריל (0.6%), האינפלציה הצפויה נותרה ללא שינוי. בשלושת הימים שעברו מאז פרסום מדד החודש שעבר שמרה האינפלציה הצפויה במשק ל-12 החודשים הבאים על יציבות, ברמה של 1.1%. לעומת זאת, האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד אפריל 2015 לעומת מדד אפריל 2014), ממשיכה להיות שלילית, בשיעור של מינוס 0.5%.
- המט"ח בתגובה ראשונה למדד: הדולר יורד ב-0.2% ל-3.81 שקלים
- מדד המחירים לצרכן באפריל הפתיע: עלה ב-0.6% - מעל הציפיות
- מדד האושר הגלובלי: שוויץ ראשונה, ישראל לפני ארה"ב וגרמניה
את האינפלציה הצפויה מחשבים כלכלני בנק ישראל כממוצע ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק. האינפלציה הצפויה של אותם אנליסטים תואמת את תחזית חטיבת המחקר של בנק ישראל, לפיה האינפלציה בפועל צפויה לשוב ולהתכנס במהלך השנה הקרובה אל תוך תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%).
מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (ב') בנק ישראל מתברר עוד כי על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, נרשמה לאחרונה באינפלציה הצפויה עלייה של 0.3%, וכעת היא מסתכמת ב-0.9%.
ההערכה היא שההתייצבות בשיעור האינפלציה הצפויה תומכת בהשארת הריבית לחודש יוני ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1%, למרות שהאינפלציה בפועל ממשיכה כאמור להיות שלילית. זאת בעיקר בשל החשש של בנק ישראל שהפחתת הריבית תגרום לעלייה נוספת במחירי הדירות, וההערכה שהאינפלציה צפויה כאמור לשוב אל תוך תחום היעד במהלך השנה הקרובה גם ללא נקיטת מהלכים דרסטיים מצד בנק ישראל.