$
בארץ

כיל לבית הדין לעבודה: לא הושגו הסכמות עם העובדים - שביה"ד יפתור את הסוגיות המשפטיות

לאחר שפורסם כי המו"מ בין הצדדים פוצץ - פנתה הנהלת החברה באופן רשמי לבית הדין לענייני עבודה וטוענת כי המשא ומתן עם העובדים לא עלה יפה; דורשת מביה"ד לפתור את הסוגיות המשפטיות בדיון שייערך מחר

מיקי פלד 19:3019.05.15

הנהלת כיל הודיעה היום (ג') לבית הדין לענייני עבודה, כי המשא ומתן בינה לבין נציגי העובדים הגיע למבוי סתום ולא עלה יפה. כיל מבקשת מבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע לפתור את הסוגיות המשפטיות בין שני הצדדים, בדיון שייערך מחר ב-11:30 בבוקר. בכיל טוענים כי הסיבה העיקרית להודעתם היא חוסר מסוגלותם של העובדים להסכים ולקיים את ההתחייבויות שניתנו במסגרת המשא ומתן בין הסתדרות וההנהלה. 

מוקדם יותר היום פורסם כי הנהלת כיל פוצצה את המשא ומתן עם העובדים והחליטה שלא להגיע לשיחות שהיו אמורות להתחיל עם ההסתדרות וראשי הוועדים בצהריים. זאת בטענה כי הוועד חוזר בו מהסכמות קודמות. לדברי גורם בכיל מדובר על שני נושאים שנמצאים במחלוקת – האפשרות של ההנהלה לנייד עובדים בין מחלקות ושמות העובדים שמיועדים לפרישה מוקדמת. לדברי אותו גורם, הוועד מתעקש שכחמישה עובדים לא יופרשו, אחד מהם חבר ועד.

 

הוועדים וניסנקורן מתכנסים בדקות אלו להחליט על צעדיהם. ההסתדרות מתכוונת לפנות לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע בבקשה לקיים דיון בבקשה המקורית שלה למנוע את הפיטורים בכיל. לא מן הנמנע כי אם דיון כזה יתקיים אז קודם כל תזמין נשיאת בית הדין, אורלי סלע, את הצדדים ללשכתה ותנסה למצוא פשרה. אם פשרה לא תימצא, אז הנשיאה תקבל החלטה בבקשת ההסתדרות, כאשר שני הצדדים מודעים לכך שהחלטה חד משמעית לכל צד לא תעשה טוב ליחסי העבודה ארוכי הטווח בכיל. במובן זה, דווקא חזרה אל בית הדין עשויה לזרז גם את ההסתדרות וגם את כיל לחזור לשולחן המשא ומתן.

 

מנגד, אבנר בן סניור, יו"ר ועד תרכובות ברום, אמר ל"כלכליסט" כי "אני לא מבין על מה הצעקה. נפרדנו אתמול בצורה ברורה עם כוונה להמשיך בשיחות. לא חזרנו בנו משום דבר. אם ההנהלה חושבת שמשא ומתן זה שהם אומרים מה התנאים ואנחנו אומרים כן אז יש להם טעות. זה לא משא ומתן זה מתן ומתן". לדבריו, לניוד בתוך המפעלים כבר הסכימו הוועדים מזמן במסגרת תכנית ההתייעלות, ולא חזרו בהם מזה. לגבי ההגנה על מספר עובדים אומר בן סניור כי "מדובר בהכפשה שאין טעם להתייחס אליה".

 

אבנר בין סניור, יו"ר ועד תרכובות הברום. "אם ההנהלה חושבת שמשא ומתן זה שהם אומרים מה התנאים ואנחנו אומרים כן אז יש להם טעות" אבנר בין סניור, יו"ר ועד תרכובות הברום. "אם ההנהלה חושבת שמשא ומתן זה שהם אומרים מה התנאים ואנחנו אומרים כן אז יש להם טעות" צילום: אוראל כהן

 

עד אמש היה נראה כי הצדדים מתקרבים לסופו של המשא ומתן שנמשך בשלושת החודשים האחרונים במקביל לשביתה במפעלי ים המלח ותרכובות ברום. כבר הוסכם בין הצדדים לפחות ברמה העקרונית כי מספר המפוטרים – אותם עובדים שמתחת לגיל 55 ומלכתחילה לא מיועדים לפרישה מוקדמת לפנסיה – ירד ל-40 במקום 115 כפי שרצתה הנהלת כיל מלכתחילה. כמו כן, הועלתה האפשרות שעוד כ-80 עובדים יפרשו לפנסיה מוקדמת בכפייה אחרי שכ-100 כבר פרשו לפנסיה מוקדמת, במקום כ-60.

 

עם זאת, נותרה מחלוקת על המנגנון ארוך הטווח שיקבע איך ההנהלה תבצע קיצוצים בעתיד. הועדים מסרבים ליצור מנגנון שיאפשר להנהלה לקבוע באופן בלעדי מכאן והלאה מי יהיו העובדים שיפוטרו.

 

מכיל נמסר: "ועדי כיל חזרו בהם אמש מהסכמות אליהן הגיעו במסגרת המו"מ. הנהלת כיל הודיעה להסתדרות כי לא תחזור למו"מ עד שלא תתקבלנה הבהרות מההסתדרות בנושאים בהם חלה נסיגה מהסכמות אליהן הגיעו ובהם התעקשות של הוועד למנוע את יכולת הניוד של עובדים למרות שיש בכך כדי למנוע פיטורים נוספים של עשרות עובדים במהלך השנים הקרובות, כמו גם ניסיון בוטה להעדיף מספר מצומצם של מקורבים לוועד תוך הגנה עליהם מפני פיטורים או פרישה מוקדמת לפנסיה והעדפתם על פני עובדים אחרים".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x