לאחר חודשים של עליות בהיקף החובות: יתרת המשכנתאות שומרת על יציבות בחודש מרץ
מנתונים שפירסם היום בנק ישראל עולה כי יתרת החובות שנטלו משקי הבית לטובת מגורים עומדת כיום על 304 מיליארד שקל, בדומה לזו שנרשמה בינואר ופברואר, זאת לאחר עלייה של 15 מיליארד שקל במהלך 2014
- קיבלתם סכום כסף גדול? הריבית ירדה? אולי כדאי למחזר את המשכנתא
- העלייה ביתרת המשכנתאות של משקי הבית נבלמה בפברואר
- אפקט הריבית: עלייה של 167% בהיקף המשכנתאות הממוחזרות בחודש מרץ
במהלך שנת 2014 גדלה יתרת המשכנתאות בכ-15 מיליארד שקל (5.2%), בדומה לקצב הגידול השנתי שנרשם בשלוש השנים הקודמות.
מנתונים שמפרסמת היום (ג') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל מתברר עוד כי בחודש אפריל נרשמה ירידה קלה, עונתית בחלקה, בהיקף המשכנתאות החדשות שנטלו משקי הבית והן הסתכמו בכ-4.7 מיליארד שקל. זאת לעומת ממוצע נטילת המשכנתאות החדשות מתחילת השנה, שמסתכם בכ- 4.9 מיליארד שקל. יתרת החוב הכוללת של משקי הבית, לדיור ושלא לדיור, גדלה בחודש מרץ בכ-3.3 מיליארד שקל (0.8%) והסתכמה בסוף החודש בכ-443 מיליארד שקל.
על פי נתונים שפרסם המפקח על הבנקים בבנק ישראל בחודש אפריל היקף המשכנתאות בחודש מרץ עלה ב-25% ל-5.6 מיליארד שקל. ככל הנראה ההסבר לעובדה שההיקף הכולל של המשכנתאות לא השתנה בחודש מרץ נובע מכך שבמקביל נרשם גידול זהה בפירעון מוקדם של משכנתאות קיימות.
גם יתרת החוב של המגזר העסקי ירדה בחודש מרץ
עוד מתברר מנתוני בנק ישראל כי בחודש מרץ ירדה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-3.8 מיליארד שקל (0.5%) והסתכמה בסוף החודש בכ-821 מיליארד שקל.
הירידה ביתרת החוב נבעה הפעם ברובה מפירעונות נטו של הלוואות בנקאיות, של אגרות חוב סחירות ולא סחירות ושל אשראי מחו"ל. בחודש אפריל הנפיק המגזר העסקי, ללא בנקים וחברות הביטוח, אגרות חוב קונצרניות בשווי של כ-1.1 מיליארד שקל, רובן בהנפקות של אג"ח סחירות בבורסה. סכום זה נמוך מממוצע גיוסי ההון החודשי ברבעון הראשון של השנה, שהסתכם בכ-3.2 מיליארד שקל.