העלייה ביתרת המשכנתאות של משקי הבית נבלמה בפברואר
בחודש זה נרשמה יציבות ביתרת המשכנתאות והיא הסתכמה בכ-304 מיליארד שקל; בפברואר ירדה יתרת החוב של המגזר העסקי בכמיליארד שקל והסתכמה בכ-826 מיליארד שקל
אחרי חודשים ארוכים של עלייה רצופה בהיקף החובות לדיור של משקי הבית, נרשמה בחודש פברואר יציבות ביתרת המשכנתאות של משקי הבית והיא הסתכמה בסוף החודש בכ- 304 מיליארד שקל. זאת לאחר שבמהלך שנת 2014 גדלה יתרת המשכנתאות בכ- 15 מיליארד שקל (5.2%), בדומה לקצב הגידול שנרשם בשלוש השנים הקודמות.
- אפקט הריבית: עלייה של 167% בהיקף המשכנתאות הממוחזרות בחודש מרץ
- למה שתרצו למחזר משכנתא?
- המירוץ לדירה: היקף המשכנתאות זינק ב-25% בחודש מרץ - ל-5.6 מיליארד שקל
בחודש מרץ נטלו משקי הבית משכנתאות חדשות בסכום כולל גדול יחסית של כ- 5.6 מיליארד שקל, אולם לדברי בנק ישראל חלק מהעלייה שנרשם בחודש זה בנטילת משכנתאות חדשות נובע מסיבות עונתיות. מנתונים שמפרסמת היום (ג') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל מתברר עוד כי יתרת החוב הכוללת של משקי הבית, לדיור ושלא לדיור, גדלה בחודש פברואר בכ- 1.6 מיליארד שקל (0.4%) והסתכמה בסוף החודש בכ- 439 מיליארד שקל.
עוד מתברר מנתוני בנק ישראל כי בחודש פברואר ירדה יתרת החוב של המגזר העסקי בכמיליארד שקל (0.1%) והסתכמה בסוף החודש בכ- 826 מיליארד שקל. הירידה ביתרת החוב נבעה הפעם ברובה מפירעונות נטו של הלוואות בנקאיות בסכום של כ- 5 מיליארד שקל, וכן מירידה של 0.7% במדד המחירים שהקטינה את של החוב הצמוד למדד.
ירידה זו ביתרת החוב קוזזה בחלקה הגדול על ידי גיוס חוב נטו של אגרות חוב סחירות בישראל והלוואות חוץ בנקאיות, וכן מפיחות של כ- 1.1% שנרשם בחודש פברואר בשער החליפין של השקל מול הדולר. בחודש מרץ הנפיק המגזר העסקי, ללא בנקים וחברות הביטוח, אגרות חוב בשווי של כ- 2.9 מיליארד שקל, רובן בהנפקות של אג"ח סחירות בבורסה.