אורנג': מנכס לנטל
זה רק עניין של זמן עד שפרטנר תוותר על המותג אורנג'
פרטנר בדרך לוותר מרצונה על המותג אורנג' והשאלה היא רק האם זה יקרה עכשיו תוך שבועות או חודשים. החלטה כזו עדיין לא התקבלה באופן רשמי ובכירי פרטנר מכחישים כוונה כזו בשלב הנוכחי. אולם נראה שבעקבות דבריו של מנכ"ל פראנס טלקום, המחזיקה במותג אורנג' העולמי, על רצונו להפסיק לעבוד עם החברה הישראלית – המותג אורנג' הפך בבת אחת מנכס לנטל עבור פרטנר.
- חיים סבן: "גאה להיות בעל השליטה בפרטנר, איומים לא ירתיעו אותי"
- פרטנר עוברת להתקפה: "באורנג' רוצים לוותר על המותג? שישלמו מאות מיליוני יורו"
- משרד התקשורת לא עדכן את פיקוח תעריפי בזק כבר 12 שנים
בסופו של דבר קשה לראות חברה בשליטת סבן ממשיכה לשלם תמלוגים בגובה מיליוני שקלים בשנה לפראנס טלקום על השימוש במותג, כשהמנכ"ל של החברה מצהיר כי אינו רוצה לעבוד עם ישראל. סבן צפוי להתראיין בנושא לאחת ממהדורות החדשות בטלוויזיה בימים הקרובים.
מבחינת פרטנר ההתנתקות מאורנג' אינה פשוטה וכרוכה בעלויות של מיליוני שקלים. החברה תצטרך למתג את עצמה מחדש, להחליף את כל השפה השיווקית שלה ואת השילוט במרכזי ונקודות השירות. פרטנר מזהירה בדו"חות הכספיים שלה כי "אסטרטגית השיווק שלנו מסתמכת על השימוש במותג אורנג' העולמי ואם ההסכם על השימוש במותג יסתיים או יבוטל, אנחנו נאבד את היתרונות התחרותיים שלנו ונאלץ ליצור ולבסס מותג חדש, מה שייקח זמן רב ומשאבים פיננסיים רבים".
אלא שהמשפטים האלה נראים נכונים יותר ללפני עשור מאשר להיום. עם הקמת החברה ב-1998 שידר המותג אורנג' רוח של חו"ל ובינלאומיות שקסמה ללקוח הישראלי. פרטנר היתה גם הראשונה לפשט את התהליך של שימוש במכשיר הסלולרי הישראלי בכל העולם, מה שהתחבר לרוח המותג. אולם היום מזוהה החברה כמעט באותה מידה בשם פרטנר כמו בשם אורנג', ולמותג הבינלאומי יש ערך קטן בהרבה.
השאלה המעניינת כרגע היא האם סבן ופרטנר יחליטו להודיע על ויתור על המותג כבר בימים הקרובים, מה שעשוי להיתפס כהחלטה מהירה וקפריזית מבחינה עסקית, או שיעדיפו לחכות עם ההודעה להמשך הדרך. האפשרות היחידה שיכולה למנוע ויתור על המותג היא הודעה מצד הדירקטוריון של פראנס טלקום או ממשלת צרפת המחזיקה בשליש ממניות החברה, על כך שהם דוחים את דברי המנכ"ל הסורר.