$
משפט

שי ניצן: "אני קורא את כתבי האישום שאני חתום עליהם והלב מתקשה להאמין"

פרקליט המדינה אמר בכנס המחוזות של לשכת עוה"ד, "אנחנו בפרקליטות אומרים שאנשי ציבור צריכים לדעת שאם לוקחים שוחד הם ישבו בכלא"

זוהר שחר לוי 14:4104.06.15
"אני קורא את כתבי האישום שאני חתום עליהם והלב מתקשה להאמין", כך אמר היום (ה') פרקליט המדינה שי ניצן במהלך פאנל שעסק בשחיתות הציבורית בכנס המחוזות של לשכת עוה"ד המתקיים באילת.

 

את הפאנל, שנשא את הכותרת "מי מפחד משלטון החוק", הנחתה העיתונאית אילנה דיין והשתתפו בו פרט לניצן גם ח"כ ניסן סלומינסקי (יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט), ח"כ רויטל סויד, שר האוצר לשעבר רוני בר און, ד"ר דורון נבות מהמכון הישראלי לדמוקרטיה ונציגי תקשורת.

 

פרשיות רבות מהתקופה האחרונה עלו על שולחן הדיונים בפני חברי הפאנל, בין השאר פרשת פישר, פרשת בנימין (פואד) בן אליעזר שבעניינו הוחלט רק אתמול להעמידו לדין בכפוף לשימוע ותביעת מני נפתלי נגד מעון ראש הממשלה.

 

בראון, שאל במהלך הדיון את פרקליט המדינה מדוע בעניינה של רות דוד, במסגרת פרשת פישר, הוחלט על בדיקה ולא על חקירה בכל הנוגע להתנהלותה בזמן תקופה כפרקליטת מחוז. "הקטע של הבדיקה", השיב ניצן, "לא הומצא בשביל פרקליטי מחוז אלא הומצא בגלל מקרים שבהם עצם הפתיחה בחקירה גורמת נזק ניכר. לא אני אישרתי את זה אלא בית המשפט העליון בשורה של פסקי דין ואמר שזו פרקטיקה לא רק ראויה אלא גם חוקית. אי אפשר לומר שהפרקליטות מקלה עם רות דוד אחרי שהגשנו כתב אישום נגדה שמייחס לה אישומים חמורים".

 

"למרות כל שנותיי במערכת יש דברים שמזעזעים אותי ואחד מהם זו פרשת פישר שהיא מטלטלת במובן שאני לא יכול להאמין שאני קורא את כתבי האישום שפרקליטיי חתומים עליהם. העין מתקשה לקרוא והלב מתקשה להאמין".

 

תחושות דומות תיאר ניצן בנוגע להחלטה להגיש כתב אישום נגד בן אליעזר. "אתמול בטיסה לאילת קראתי שוב את כתב החשדות נגדו וזה קשה להאמין. מדובר במי שהיה שר ביטחון, שר ביטחון בשבילי זה השמיים. כשראיתי בזמנו בטלוויזיה את רה"מ לשעבר, אולמרט, אחרי ההרשעה בטלנסקי ליבי נחמץ. מה חשבתי אחרי הזיכוי? אני חשבתי שלא מאמין למשמע אוזניי. אבל בסוף האמת צפה כי אנשים קוראים והם לא טיפשים".

 

"לקחת שוחד, תשב בכלא"

 

באשר לביקורת שנשמעת הן על הפרקליטות והן על המשטרה על כך שלא עושים מספיק די כדי למגר את השחיתות הבהיר ניצן כי להב 433 (יחידת המשטרה האמונה על חקירות השחיתות) היא יחידה איכותית וכי ההרשעות שבאו לאחרונה בעקבות עבודת המשטרה והפרקליטות ממחישות את טיב העבודה.

 

מימין: רונאל פישר ורות דוד מימין: רונאל פישר ורות דוד צילם: עמית שאבי

 

"הנה מוטלות הרשעותינו", אמר ניצן,, "בר נידון היום ל-5.5 שנות מאסר, רה"מ לשעבר 6 שנות מאסר, לחיאני נידון לעבודות שירות ועונשו הוחמר למאסר. זה לא שאנחנו מתקטננים על חודש- חודשיים. אנחנו בפרקליטות אומרים שאנשי ציבור צריכים לדעת שאם לוקחים שוחד הם ישבו בכלא".

 

חברת הכנסת עו"ד רויטל סויד ציינה כי המקרה של רונאל פישר ורות דוד ערער אותה באופן מאוד עמוק בגלל שהיא יודעת עד כמה הוא נדיר וחריג. "כמי שמערכת בתי המשפט אני יודעת שרק פתלוגיות של שלושה אנשים הביאה לפרשייה כזו. אבל דווקא בגלל החשש מפגיעה באמון הציבור במערכת המשפט צריך לחקור עד תום את הכול. אי אפשר לטאטא דבר מתחת לשטיח", אמרה סויד.

 

באשר לבקשת הפרקליטות לדחות את הדיון בתיק מני נפתלי נגד מעון ראש הממשלה עד לאחר הבחירות לכנסת, אמר פרקליט המדינה כי עשו זאת לאחר שראו שיש שימוש תקשורתי ופוליטי בהליך. "לתקשורת", אמר, "יצאו דברים שלא קשורים להליך המשפטי. חשבנו שיש מקרים שבהם לא ראוי שיהיה לחץ תקשורתי על הליך משפטי ובית הדין לעבודה קיבלת את עמדתנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x