מה הקשר של ביבס לרפורמת הדיור ורפורמת הסייעות
ביומיים האחרונים הספיק ראש עיריית מודיעין ויו"ר השלטון המקומי המקורב לנתניהו להיות בכל מקום שבו מקבלים החלטות חשובות. ריבוי תפקידיו מקשה לדעת מה בדיוק האינטרס שלו
מי שעקב אחר הודעות הממשלה לעיתונות בימים האחרונים שם לב לדפוס חוזר - חיים ביבס, יו"ר השלטון המקומי, ראש עיריית מודיעין ומקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, נמצא בכל מקום: אתמול הוא השתתף במסיבת העיתונאים המשותפת של שר האוצר משה כחלון ושר החינוך נפתלי בנט, שבה הוכרז כי תתווסף סייעת שנייה לגני ילדים בני 3–4; ושלשום התברר, באמצעות הודעה של משרד האוצר, שהוא השתתף בדיון מקדים לישיבתו הראשונה של קבינט הדיור שהתרחשה אתמול עם ראש הממשלה, שר האוצר, השר להגנת הסביבה ועוד.
הופעתו של ביבס בצמתים הקריטיים אינה מפתיעה או חדשה. הוא היה ראש מטה הבחירות של נתניהו בבחירות הכלליות האחרונות, שבמהלכן הגדיר אותו ראש הממשלה "ליכודניק אמיתי". הוא גם נחשב למקורב לשרת התרבות החדשה ויו"ר ועדת הפנים לשעבר מירי רגב.
לפי הערכות, ביבס הוא אחד מהגורמים שהביאו את רגב לאשר מינוי של סגן ראש עיר חמישי ללא שכר לרשויות מקומיות שמונות יותר מ־200 אלף תושבים - מהלך שלדעת כמה גורמים במגזר המוניציפלי נועד לאפשר מינוי מקורבים ומהווה פרצה גדולה לשוחד. גם בנוגע לתאגידי המים הפגין ביבס כוח רב: לאחר שסילבן שלום, שר האנרגיה לשעבר, מיהר להכריז על פירוק תאגידי המים המקומיים, ביבס הביא לדחיית ההחלטה על כך בוועדה שדנה בנושא, במטרה למצוא פתרון
לכל סוגי הרשויות.
גורמים שמכירים את ביבס אומרים שקל לחוש את עברו הצבאי כסגן אלוף - הוא איש ביצוע מסודר שלוקח על עצמו משימות ומבצע אותן ברצינות. כנראה משום כך מינה אותו נתניהו לעמוד בראש מטה הבחירות שלו בפריימריז לראשות הליכוד ב־2012, כשהמועמד שמולו היה משה פייגלין - תפקיד שמילא גם בבחירות האחרונות בינואר, שבהן התמודד נתניהו מול דני דנון. בין פריימריז לפריימריז מינה אותו נתניהו גם ליו"ר הוועדה המוניציפלית של הליכוד לקראת הבחירות ברשויות המקומיות ב־2013. זה תפקיד מפתח במפלגה, מכיוון שהוועדה היא שמתקצבת את הרשימות המקומיות על פי הצפי למספר המנדטים.