"2015 תיגמר עם 850 מאושפזים מתאונות עם אופניים חשמליים"
כך אמר מנהל המרכז הלאומי לחקר טראומה ברפואה דחופה בדיון בוועדת הכלכלה; ח"כ מירב בן ארי: "צריך להעביר את סמכויות האכיפה לרשויות המקומיות"
הרוחות טרם נרגעו לאחר דיון סוער שהתקיים אתמול בוועדת הפנים בנושא האופניים החשמליים - וכעת מגיע תורה של וועדת הכלכלה, שקיימה היום דיון בנושא ההיבטים הביטוחיים הכרוכים בפגיעות שנגרמות על ידי רוכבי אופניים חשמליים, אשר רוכבים בניגוד לחוק.
אתמול קראה משטרת ישראל להסדרה של החקיקה בנושא - ולקביעת חובת רישוי לאופניים חשמליים, כלומר חיוב של כל מי שרוכב על אופניים חשמליים ברישיון נהיגה (מה שמגביל בפועל את גיל כהרכיבה ל-16 ומעלה) - ואילו היום חשפה המשטרה נתונים אודות נסיונותיה לאכוף את החוק בנושא.
לדברי נצ"מ שרית פיליפסון, ראש מחלקת התביעות במשטרה, בשנת 2014 נרשמו 3,100 דו"חות לרוכבי אופניים. ומתחיל 2015 נרשמו כ-1,500 דו"חות.
חברת הכנסת מירב בן ארי (כולנו), אמרה היום בוועדה כי יש להעביר את הסמכויות בנושא האכיפה אל הרשויות המקומיות: "אני בעד האופניים, אבל לא בצורה כזו של זלזול בתקנות התעבורה", אמר בן ארי. היא דרשה לקבל החלטות בנושא בתוך 30 יום והבהירה כי כתבה הצעת חוק בנושא.
ח"כ עפר שלח (יש עתיד) טען גם הוא שהתקנות לא נאכפות. ח"כ חיים ילין (יש עתיד) הציע להתחיל את האכיפה מחנויות האופניים, כדי לייצר הרתעה מספקת כך שלא יימכרו כלים לא חוקיים. ח"כ תמר זנדברג (מרצ) אמרה מנגד כי אופנים חשמליים נותנים פתרון תחבורתי שמחליף את כלי הרכב המסוכן והמזהם, וצריך לעודד את השימוש בהם. היא הזהירה משינויים שיכולים, לדבריה, "להחריב את התחום ולהרוס אותו".
בדיון בנושא האופניים השתתף גם פרופ' קובי פלג, מנהל המרכז הלאומי לחקר טראומה ברפואה דחופה. לדבריו, בהתחשב בנתונים הקיימים כיום, הנוגעים ל-100 אלף רוכבי אופניים חשמליים בכבישי ישראל, 2015 תיגמר עם 850 מאושפזים מתאונות עם אופניים חשמליים ועוד 8,500 איש יפגעו. הוא הדגיש את חשיבות חבישת הקסדות וציין כי כל ההרוגים מקרב הרוכבים היו ללא קסדות ומי שחבש קסדה לא נהרג.