עתירה נגד כיל ורשות המים להגבלת השאיבה בים המלח
ארגון "אדם טבע ודין" עתר לבית המשפט המחוזי בחיפה בדרישה שרשות המים הממשלתית תפקח על כמות המים אותם שואבת כיל מים המלח תוך קביעת היטל. בנוסף גם דורשת העתירה שיקבעו תנאים שיסייעו במיתון קצב הירידה של מפלס ים המלח
טרם הסתיים הדיון בשאלה מה גובה התמלוגים אותם תשלם כיל למדינה עבור מוצרי ההמשך המיוצרים מחומרי הגלם אותם מפיקה החברה בים המלח, וכבר הוגשה אמש עתירה הקשורה אף היא לים המלח.
ארגון "אדם טבע ודין" עתר לבית המשפט המחוזי בחיפה בדרישה שרשות המים הממשלתית תפקח על כמות המים אותם שואבת כיל מים המלח תוך קביעת היטל. בנוסף גם דורשת העתירה שיקבעו תנאים שיסייעו במיתון קצב הירידה של מפלס ים המלח. זו לא הפעם הראשונה שמוגשת עתירה בנושא. העתירה הקודמת הוגשה ב 2012.
בדיווח שהוציאה כיל לבורסה בדבר העתירה מסחרה החברה כי "לאחר בחינה ראשונית, החברה סבורה כי סיכויי העתירה
להתקבל נמוכים".
כיל פועלת כיום בהתאם לחוק זיכיון ים המלח. החוק דורש שרשות המים תוציא למפעלים רשיון מסודר שיגביל את כמות המים הנשאבים - מה שלא נעשה עד היום. "אדם טבע ודין" דורשים שכמות המים הנשאבים תוגבל תוך שהם מתייחסים להיבט הסביבתי. השאיבה למעשה גורמת לירידת המפלס המשפיע על ריכוז המלחים.
כיל הוציאה בנפרד מהדיווח תגובה שבה נאמר כי במסגרת חוק הזיכיון, בשקיפות מלאה ודיווח שוטף לרשויות, מזרימה מפעלי ים המלח מים כחלק הכרחי של תהליך הייצור מהאגן הצפוני של ים המלח לאגנו הדרומי. מעבר לעובדה שהמדינה נהנית מתמלוגים גבוהים על מכירת האשלג מים המלח, פעילות זו מהווה בסיס כלכלי לחיים ולהתיישבות בנגב המזרחי, והיא יוצרת ומקיימת את האגן הדרומי המשרת את התיירות ואת כל הסביבה".