המועצה האזורית חבל אילות תובעת מקצא"א 50 מיליון שקל
התביעה היא בשל הנזק שנגרם מפיצוץ צינור הולכת הנפט והזרמת 5 מיליון ליטר לשמורת הטבע עברונה. לטענת העותרים, לא ברור הלו"ז שלאחריו תשוב המערכת האקולוגית למצבה לפני הזיהום
- הנזק מהדליפה של קצא"א: מעל חצי מיליארד שקל
- חודשיים אחרי הפיצוץ: קצא"א חוזרת להזרים נפט בדרום תחת מגבלות
- בגלל דליפת הנפט: תושב עקבה הגיש תביעה נגד ישראל
לטענת העותרים כבר היום ברור כי מדובר בזיהום סביבתי רב היקף, כאשר לתפיסתם לא ברור הלו"ז שלאחריו תשוב המערכת האקולוגית למצבה לפני הזיהום.
עוד נטען שהעותרים, בהיותם רשויות מקומיות, משמשים לכאורה כנאמן הציבור מכוח החזקתם בקניין הציבורי ובין היתר במקרקעי ייעוד, במקורות מים ובמשאבי טבע. לפיכך, הנתבעים נדרשים להפנות משאבים ניכרים לשיפור רווחתם ואיכות חייהם של תושביהם שנפגעו מהנזק שנגרם לשמורה. עוד נטען שקצא"א היא חברה בבעלות סמי-ממשלתית, ולכן מרכז השילטון מצוי לכאורה בניגוד עניינים, והוא נדרש לנהל מול הנתבעת גוף המייצג את הציבור שנפגע ואותו בלבד, הוא ציבור המועצה האזורית והיישוב.
התובעים עותרים בנוסף ל"צו עשה" שיורה לקצא"א לנקוט בכל האמצעים הנדרשים כדי להבטיח שלא יהיו עוד אסונות ודליפות, ואף להורות לה לתקן באופן מלא ומוחלט את מלוא הנזקים שנגרמו.
מקצא"א נמסר בתגובה: "קצא"א מהווה שער האנרגיה של מדינת ישראל, ומפעילה מאות קילומטרים של קווים שמשמשים את משק האנרגיה ומספקת את רוב הנפט הגולמי במדינת ישראל לבתי הזיקוק וגורמים נוספים ופעילותה חיונית לתפקוד המשק והיא עושה עבודתה באופן אמין ויעיל במשך עשרות שנים. קצא"א משקיעה משאבים רבים בכל סוגיות איכות הסביבה, בתחזוקה מונעת ובאחזקת מערך חירום המצוייד במיטב האמצעים והמערכות. החברה אינה מקילה ראש באירוע עברונה ובתוצאותיו, מצרה על הנזק שנגרם, והשקיעה משאבים וכספים רבים על מנת להשיב את המצב לקדמותו. מסמכי התביעה טרם התקבלו במשרדי החברה. לכשיגיעו - נלמד ונגיב בהתאם".