מסתמן: דו"ח ועדת לוקר לתקציב הביטחון יוגש מחר
ככל הידוע, גובה תקציב הביטחון לשנת 2015 יעמוד על כ-58 מיליארד שקל, ולפי גורם זה יהיה גובהו גם בשנת 2016. בתוך כך, הוועדה צפויה להמליץ על הורדת גיל הפרישה בצה"ל ובמקביל על שינוי מנגנון הפנסיה הצבאית למי שיתגייסו מעתה לשירות קבע
- מי מסתיר את המלצות ועדת לוקר על תקציב הביטחון?
- גיל הפרישה והפנסיה הצה"לית על השולחן של ועדת לוקר
- השיטה מעודדת ניפוח תקציב הביטחון
הצורך בהצגת דו"ח לוקר לממשלה ולציבור הופך לקריטי בכל יום שעובר, שכן ללא הצגת הדו"ח וההמלצות שבו, הממשלה - בדגש על משרדי האוצר, הביטחון ולשכת ראש הממשלה - אינם יכולים להתחיל לדון על גובה תקציב הביטחון לשנה הבאה.
ככל הידוע, גובה תקציב הביטחון לשנת 2015 יעמוד על כ-58 מיליארד שקל, ועל פי אחד המקורות הוועדה צפויה להמליץ כי זה יהיה גם גובהו בשנת 2016 (כך שהוא יישחק ריאלית).
מלבד גובהו של תקציב הביטחון ועדת לוקר דנה ברכיבי תקציב הביטחון עצמם, ביניהם בסוגיית הפנסיה הצבאית. ככל הידוע, הוועדה צפויה להמליץ על הורדת גיל הפרישה בצה"ל ובמקביל על שינוי מנגנון הפנסיה הצבאית למי שיתגייסו מעתה לשירות קבע, כך שיינתן להם מענק שחרור חד פעמי מוגדל, במקום פנסיית גישור עד הגעתם לגיל הפרישה הכללי במשק. ככל הידוע, המענק צפוי להיות דיפרנציאלי כך שאנשי קבע קרביים יקבלו מענק גדול יותר, או לחילופין שהוותק שלהם בשירות קרבי ישפיע על גודל המענק (גם אם פרישתם בפועל תיעשה מתפקיד מטה).