דרעי מקדם העלאת שכר המינימום ל־5,300 שקל
שר הכלכלה צפוי להפיץ היום את תזכיר החוק לממשלה לאישור ההסכם שנחתם במאי מול ההסתדרות
שר הכלכלה אריה דרעי צפוי להגיש היום למשרדי הממשלה את תזכיר החוק להעלאת שכר המינימום ב־1 בדצמבר 2017 לגובה של 5,300 שקל בחודש או 28.5 שקל לשעה, ברוטו, כך נודע ל"כלכליסט". באפריל קיבלה הכנסת תיקון לחוק לפיו השכר יעלה בהדרגה ל־5,000 שקל עד 1 בינואר 2017, ובמאי נחתם הסכם חדש בין ההסתדרות ונשיאות הארגונים העסקיים שהעלה את הסכום ל־5,300. כיום שכר המינימום עומד על 4,650 שקל בחודש.
- יש מדינות בהן אפשר לחיות משכר מינימום - ואיפה ישראל בדירוג?
- הגדלת שכר המינימום: תוספת 300 השקלים תתבצע בדצמבר 2017
- ההסתדרות והמעסיקים סיכמו על העלאת שכר המינימום ל-5,300 שקל מ-2018
כדי לצמצם את הסכנה לגידול באבטלה בעקבות המהלך, יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים שרגא ברוש ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן סיכמו כי העלאת השכר תלווה בעבודה משותפת של שניהם להעלאת הפריון לעובד בישראל, כלומר כמות התפוקה שהעובד הישראלי מייצר בממוצע. על פי מחקרים שנערכו בבנק ישראל, התפוקה של העובד הישראלי לשעת עבודה נמוכה ב־24% מהממוצע במדינות המפותחות.
התזכיר לא מציין כיצד לשפר את תפוקת העובד, וכדי למנוע את ההשפעות השליליות של העלאת השכר. דרעי יכול פשוט לשנות את סדר העדיפויות בתקציב משרדו ולהגדיל את הנתח של "מדיניות פעילה בשוק העבודה", הכוללת בעיקר את נושא ההכשרה המקצועית שמקבלים המובטלים בקורסים של שירות התעסוקה – נושא המוזנח תקציבית מזה שנים.