$
בארץ

אחרי עתירת שפיר: צוות של נת"ע בחן בסין את היכולות של החברה שזכתה במכרז

שפיר הנדסה שהפסידה במכרז לחפירת המנהרה המערבית של הרכבת הקלה, עתרה בשבוע שעבר לביהמ"ש בטענה שהחברה הסינית שזכתה לא עמדה בתנאי המכרז

ליאור גוטמן 22:4219.07.15

צוות מקצועי של חברת נת"ע יצא בשבוע שעבר לסין כדי לדון בפרויקט חפירת המנהרה המערבית של הרכבת הקלה בתל אביב.  

 

 

הנסיעה תוארה בענף התשתיות כ"בהולה" והיא בוצעה לאחר הגשת עתירה מצד שפיר הנדסה נגד נת"ע במסגרתה נטען שהחברה הסינית שזכתה בעבודות לחפירת אחד ממקטעי הרכבת לכאורה לא עומדת בתנאי המכרז.

 

ל"כלכליסט" נודע שהצוות המקצועי שנסע כלל את סמנכ"ל הביצוע ארז כוכבי, אליו נלווה טוני בורצ'ל, מנהל הקו האדום של הרכבת (פ"ת-תל אביב-בת ים). הצוות חזר לפני כמה ימים ודיווח על ממצאיו למנהלי החברה.

 

הדמיית הרכבת הקלה בת"א הדמיית הרכבת הקלה בת"א

 

מדוע יצא הצוות לסין דווקא בתקופה הזו? תלוי את מי שואלים. לפני כחודש וחצי הכריזה נת"ע כל בחירת זכיין באחד הפרויקטים הכי חשובים של הרכבת הקלה, והוא סלילת המקטע המערבי של הרכבת הקלה התל אביבית. העבודות כוללות שתי מנהרות מקבילות באורך כ-5 ק"מ כל אחת ובניית שש תחנות רכבת תחתית. תחילת העבודה תוכננה לסוף 2015 וזמן הביצוע נקבע לכ-4.5 שנים. עלות המכרז נאמדת בכ-2.9 מיליארד שקל. במכרז זכו סולל ובונה (שפועלת תחת שיכון ובינוי) ושותפתה China Railway Tunnel Group הסינית.

 

עם דבר הזכייה עתרה שפיר הנדסה בשבוע שעבר לבית המשפט בטענה שיש לפסול את המכרז כיוון שהחברה הסינית, שניגשה יחד עם סולל בונה למכרז, אינה עומדת לכאורה בתנאי הסף שכוללים ניסיון בכריית מנהרות, מה גם שתנאי הסף של DESIGN BUILT, כלומר תכנון וביצוע תוך כדי התקדמות העבודות, לא עומד לכאורה ברשימת ההתמחויות של החברה הסינית, ולכן כאמור יש לפסול את המכרז.

 

כמה ימים לאחר הגשת התביעה יצא צוות בכיר של נת"ע לסבב פגישות בסין כאשר חלק מהן עלולות לדון לכאורה בעמידת תנאי הסף שלהם במכרז, וזאת אחרי שהיא הוכרזה כזוכה. עוד נודע ל"כלכליסט" כי בעבר, חלק מבכירי החברה העלו לכאורה שאלות לגבי עמידת תנאי הסף של הסינים במכרז, מה שעשוי היה להוביל ליציאה בהולה של משלחת לסין כדי לבחון את הדברים.

 

בנת"ע מוסרים בתגובה: "צוות מקצועי יצא לפגישות עבודה בסין עם הצוותים המקצועיים של חברות crtg ו-ccecc שזכו במכרזים לכריית המנהרות יחד עם החברות הישראליות - דניה סיבוס וסולל בונה. מדובר בהמשך לסדרת דיונים שנערכו בין הצדדים בישראל ושמטרתן לקצר את לוחות הזמנים לביצוע הפרויקט, ובין השאר, להיערך להקדמת המועדים להבאת מערכות ה-tbm והפעלתן בישראל, בהתאם להנחיית מנכ"ל נת"ע. שפיר לא נבחרה כקבלן הזוכה במכרז לכריית המקטע המערבי ואנו דוחים את טענתה בעתירה. נשיב על כך בפירוט בבית המשפט כמקובל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x