$
בארץ

ליצמן: "אפעל להכנסת תרופות מצילות חיים לביטוחים המשלימים"

סגן שר הבריאות מתכוון לבטל את האיסור על קופות החולים למכור תרופות מצילות ומאריכות חיים בביטוחים המשלימים שלהן; ליצמן מבטיח שהעניים יקבלו את התרופות בחינם

מיקי פלד 12:3804.08.15

"אני מתכוון לפעול להכנסת התרופות מצילות החיים לביטוחים המשלימים של קופות החולים", כך אמר הבוקר (ג') סגן שר הבריאות יעקב ליצמן בכנס ועידת ישראל לרפואה בירושלים.

 

 

עמדתו זו של ליצמן נוגדת את העמדה המסורתית של משרד הבריאות מאז 2008, שאושרה אז בוועדת הכספים בראשה עמד ליצמן, לפיה אין להכניס תרופות מצילות חיים או מאריכות חיים לתוך הביטחים המשלימים, אלא יש לכלול אותן בתוך סל הבריאות הממלכתי.

 

הסיבה העיקרית לכך היא כי לכ-20% מהציבור אין ביטוח משלים, ומכאן שלא תהיה לו נגישות לתרופות הללו, שרכישתן באופן פרטי משמעותה הוצאה של אלפי ולפעמים עשרות אלפי שקלים בחודש. ליצמן אמר כי ידאג שאותן משפחות עניות, המהוות כמחצית מהמשפחות שאין להן ביטוח משלים, יקבלו את התרופות הללו בחינם, אם כי עוד לא פירט מהו המנגנון שיקבע זאת.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

כיום ניתן לרכוש תרופות מצילות חיים או מאריכות חיים שאינן נמצאות בסל הבריאות רק דרך הביטוחים הפרטיים של חברות הביטוח, עליהן לא חל כיום האיסור. למרות הכותרת "מצילות חיים", פעמים רבות מדובר בתרופות שמהוות שיפור טכנולוגי לתרופות מצילות חיים שכבר קיימות בסל הממלכתי הניתן בחינם, או תרופות שקיימת בסל לצורך טיפול למחלה א', בעוד השימוש בה לצורך מחלה ב' לא נמצא בסל.

 

אם ייכנסו התרופות לביטוחים המשלימים שמוכרים הקופות אז גם הפרמיה עליהם תעלה ככל הנראה בכמה שקלים בודדים בחודש. עם זאת, קופות החולים ישמחו מאוד לקבל את אפשרות הכיסוי הזו כפי שהיה עד 2008, בין השאר משום שהדבר יאפשר להן להתחרות בצורה טובה יותר מול הפוליסות הפרטיות של חברות הביטוח.

 

מי שצפוי להתנגד למהלך הוא משרד האוצר, שלפני 7 שנים הכניס את האיסור לחוק ההסדרים. אולם גם בתוך משרד הבריאות יש רבים המתנגדים לו, אך גם לא מעט תומכים, ביניהם גם רויטל טופר חבר טוב, סמנכ"לית קופות החולים במשרד. טופר חבר טוב אף הגישה מסמך בנושא לוועדת גרמן, בו כתבה כי אין סכנה לכך שהכללת התרופות מצילות החיים בביטוחים המשלימים של הקופות תמנע את הכללתן בעתיד בסל הבריאות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x