ראש עיריית דימונה לנתניהו: "לאינטל פורסים שטיח אדום ואת כיל מגרשים"
על רקע אישור המלצות ששינסקי 2 בקבינט הכלכלי חברתי, טוען בני ביטון כי ההחלטה תוביל לפיטורים ופגיעה קשה בתעסוקה באזור שזקוק לתמריץ
על רקע אישור המלצות ששינסקי 2 בקבינט הכלכלי חברתי, והעובדה שראש הממשלה מתכוון להביא את הנושא של ההשפעה על חברת כיל לדיון נוסף, שלח אתמול (ב') ראש עיריית דימונה בני ביטון, מכתב לנתניהו, בו הוא מבקש להימנע מיישום ההמלצות על כיל.
"ממשלת ישראל עומדת לקבל החלטה הרסנית בהקשר לנגב, פרי פועלו של שר האוצר הקודם. המלצות שישינסקי פוגעות פגיעה אנושה ביכולת התחרות של הנגב על השקעותיה הגדולות של כיל ועל מקומות העבודה שהיא מייצרת. לא רק שהחלטה זו הופכת את הנגב למקום לא כדאי להשקעות, בהשוואה למקומות אחרים, אלא אף היא מתמרצת את כיל לקצץ, להתייעל ולצמצם. ההחלטה הזאת תוביל לפיטורים ופגיעה קשה בתעסוקה באזור שזקוק לתמריץ, עידוד ותמיכה ובוודאי לא לפגיעה ואפליה כל כך קשות".
ביטון טוען כי כוונותיה של כיל ברורות ורציניות וכי אם ייושמו ההמלצות יאבדו אלפי עובדים את מקור פרנסתם. ומקביל את כיל לחברת אינטל: "אני נדהם לראות באיזו קלות משרד האוצר מוותר על השקעות של 6 מיליארד שקלים שכיל מבטיחה להשקיע כאן. כשאינטל ביקשה להשקיע בקרית גת כולם רצו אצו לפרוס לה שטיח אדום ולהבטיח לה מס מקסימאלי של 5% בתוספת של מיליארד שקל מענק. ומה עושים כשרוצים להשקיע בנגב המזרחי – מבקשים 60% מס, עוד מיליארד שקל בשנה ובעצם מגרשים בבוטות ובחוסר אחריות את המשקיע ומותירים אותנו חסרי אונים, מתוסכלים ומיואשים".
הדיון סביב כיל מתנהל סביב הנקודה שלפיה הפעילות הכרוכה בהפקת משאבי טבע איננה תעשיחה ולכן איננה זכאית להטבות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון. הקביעה הזו צפויה לגרום לכיל תשלום מס נוסף של חצי מיליארד שקל בשנה. באוצר טוענים לעומת זאת, כי מערכת המס על משאבי הטבע רגרסיבית ומבוססת עלח חקיקה משנות העשרים של המאה הקודמת ואיננה מבטיחלה לציבור את חלקו הראוי בהם.