קרנית פלוג: "למרות שהוא לא אידיאלי, בנק ישראל תומך במתווה הגז"
נגידת בנק ישראל בהתייחסות ראשונה למתווה הגז, היום בפורום מתמחים בבית המשפט העליון בירושלים. פלוג: "חשוב שייקבעו בו אבני דרך להתקדמות בפיתוח לווייתן ושיוחלט על הצעדים שיינקטו במידה וקצב הפיתוח לא יהיה בהתאם למוסכם"
"מתווה הגז אינו משיג את התוצאה האידיאלית, אך יש בו יתרונות רבים למשק. משום כך, בנק ישראל תומך בעיקרי המתווה ובהתקדמות ליישומו", כך אמרה היום (ב') נגידת בנק ישראל קרנית פלוג בפורום מתמחים בבית המשפט העליון בירושלים. בכך למעשה מיישרת נגידת בנק ישראל עם עמדת אגף התקציבים של האוצר.
- תעריף החשמל צפוי לרדת בספטמבר בעד 8%
- שטייניץ מסמן לפרקש־הכהן את הדרך החוצה מרשות החשמל
- המחלוקות סביב מתווה הגז לא נפתרות, סיכוי קלוש שיעלה להצבעה בקרוב
"לסוגיית הגז יש לה השפעות הן בתחום הפיסקאלי בטווח הארוך יותר, והן על יוקר המחייה, הינה מתווה ההסכמות המתגבש בין הצוות הבין-משרדי שעסק בנושא לבין חברות הגז. עמדת בנק ישראל היא כי בנסיבות שנוצרו המתווה החדש נותן מענה סביר לצרכי המשק, ובפרט לצורך לזרז את חיבורו של צינור גז נוסף ולקדם את פיתוח מאגרי לוויתן וכריש-תנין", אמרה פלוג.
פלוג המשיכה ואמרה כי המתווה מסדיר מגוון נושאים במשק הגז שהיו נתונים באי-ודאות, ובכך יאפשר אסדרה יציבה יותר של משק הגז, שתקל על קידום המימון והפיתוח של המאגרים, ושתאפשר בסופו של דבר יתירות באספקה ומבנה שוק תחרותי יותר מהנוכחי. "המתווה תומך גם בהשגת יעד הממשלה לאפשר את מימושם של חוזי היצוא עם מצרים וירדן משיקולים כלכליים ומדיניים", אמרה.
"לפני אישורו הסופי של המתווה חשוב שייקבעו בו אבני דרך להתקדמות בפיתוח מאגר לווייתן וחיבורו למשק הגז הישראלי, ושיוחלט על הצעדים שיינקטו במידה וקצב הפיתוח לא יהיה בהתאם למוסכם. בפרט חשוב כי אם עיכוב הפיתוח ימנע את היווצרותו של מבנה תחרותי יותר מהנוכחי בשוק הגז יוגדרו מהלכים חלופיים שיקדמו במקרה זה את חיבורם של מאגרי הגז למשק הישראלי באופן המהיר ביותר האפשרי, לצד מנגנון שיגן על הצרכנים בישראל מפני תמחור מונופוליסטי", הוסיפה הנגידה.