זיסר לביהמ"ש: אם יתנו לי לחזור לפעילות אוכל לפרוע החוב
בהודעתו של זיסר לבית המשפט נטען כי הוא לא ביצע פשיטת רגל ובכל הנוגע לחוב לו טוען בנק הפועלים, הרי שהוא שנוי במחלוקת ויש לקיים בעניינו דיון מעמיק
איש העסקים ובעל השליטה לשעבר באלביט הדמייה, מוטי זיסר, הודיע היום (א') כי הוא מתנגד לבקשת בנק הפועלים להכריז עליו פושט רגל. "אם לא מכריזים עליו כפושט רגל ומדביקים לו אות קלון אלא נותנים לו לחזור לפעילות – הוא מסוגל לפרוע חוב", כתבו באי כוחו לבית המשפט.
- תם ונשלם: הווילה של זיסר נמכרה "רק" ב-28 מיליון שקל
- כונס הנכסים פועל למכירת דירותיו של מוטי זיסר בממילא
- עלות אחזקת הווילה שמפנה זיסר: 68.5 אלף שקל בחודש
לפי זיסר, המיוצג על ידי עוה"ד אבי וינרוט ואריאל דינובצקי, כדי להכריז על אדם פושט רגל צריך שיתקיימו שני תנאים מצטברים – קיומו של חוב בלתי שנוי במחלוקת ומעשה פשיטת רגל כפי שמגדיר החוק. במקרה זה, כך נטען, שני התנאים לא מתקיימים.
בהודעתו של זיסר לבית המשפט נטען כי הוא לא ביצע מעשה פשיטת רגל ובכל הנוגע לחוב לו טוען בנק הפועלים, הרי שהוא שנוי במחלוקת ויש לקיים בעניינו דיון מעמיק. "הבנק", טוענים נציגיו של זיסר, "בכוונת מכוון ומתוך שיקולים זרים השמיד מקורות פירעון בדמות הסכמי הניהול של זיסר, שהיו אמורים להניב סכומי עתק (לפחות 90 מיליון יורו ועל פניו סכומים גדולים בהרבה) והיו משועבדים לבנק. הבנק מנע בכל דרך את רצונם של בעלי השליטה הנוכחיים, קרנות DK ויורק להותיר את זיסר בעמדת ניהול תוך קבלת מניות ואופציות בשווי רב".
"מר זיסר", נכתב עוד, "הוא אדם שעשה שניים וחצי דברים בחייו... אפשר לקרוא לזיסר 'dreamer' (חולם). אבל הוא כבר הגשים חלומות רבים ובנק הפועלים היה שותף מלא לכך במשך למעלה מעשור וגם הרוויח עקב כך סכומי עתק. היזמות הגאונית של האיש הזה הביאו חברה לשווי של כ-6 מיליארד שקל ומי שעשה זאת פעם אחת מסוגל לעשות זאת שוב". לפי כתב ההתנגדות, את הקשרים והיכולות הפנומנליות של זיסר אי אפשר לקחת ממנו. "אם לא מכריזים עליו כפושט רגל ומדביקים לו אות קלון שכל תכליתו חיסול איש וממוקד והקלנה", נכתב, "אלא נותנים לו לחזור לפעילות – מסוגל זיסר לפרוע חוב ויש לו יוזמות 'בקנה' שבאמצעותן הוא סבר וסבור לעשות כן".
באי כוחו של זיסר צירפו לבקשה תמלילי שיחות שהוקלטו בין זיסר לבין אילן אמיר, סגן ראש החטיבה העסקית בבנק עד למאי 2013 שהיה אחראי על תיק האשראי שלו.
ביוני האחרון פנה בנק הפועלים לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להכריז על איש העסקים ובעבר בעל השליטה באלביט הדמייה, זיסר, פושט רגל. בקשת הבנק מתבססת על חוב של החברות הפרטיות שלו, אירופה ישראל ומרכזי שליטה, חוב המוערך בכ-1.3 מיליארד שקל שעליו הוא ערב באופן אישי.
מי שהגיש את הבקשה לפשיטת הרגל הוא בנק הפועלים שכבר מנהל הליכי כינוס כנגד החברות של זיסר לאורך תקופה ארוכה של למעלה משנתיים. במסגרת ההליך זה, שהחל בעקבות החוב שעמד אז על 942 מיליון שקל, מינה שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, את בא כוחו של הבנק, עו"ד גיורא ארדינסט, ככונס נכסים.
במסגרת תפקידו ניסה עו"ד ארדינסט לבחון את החברות של זיסר, בהן החברות הפרטיות מרכזי שליטה ואירופה ישראל, שדרכן שלט איש העסקים באלביט הדמייה הציבורית. אולם עד כה לא הצליח הכונס להחזיר לידיו את תשלום החוב או חלקו כשגם מכירת הווילה של זיסר, שהוערכה תחילה בכ-70 מיליון שקל, הועברה לידיו של כונס אחר, עו"ד יניב אזרן מטעם בנק לאומי, וזאת משום שלאומי שימש כנושה מובטח לחוב משכנתא בגובה 16 מיליון שקל.
סביב מכירת הווילה התנהלו הליכים ארוכים וניסיונות של הכונס להשיא את המחיר תמורתה. בסופו של דבר ביום בו הוגשה הבקשה להכריז על זיסר כפושט רגל, אישר השופט אורנשטיין את מכירת הווילה למספר משקיעים תמורת 28 מיליון שקל.
מבנק הפועלים נמסר בתגובה: "מוטי זיסר הגיש לבית המשפט תגובה שאין בה דבר וחצי דבר מלבד השתלחות פרועה בהנהלת בנק הפועלים. זיסר אינו מנהל מאבק משפטי אלא מופע ראווה תקשורתי. כזכור, זיסר אחראי לתספורת הגדולה ביותר שנעשתה אי פעם בישראל. 1.8 מיליארד שקל מכספי הציבור נמחקו בהסדר החוב של אלביט הדמיה. זיסר, בניגוד לבעלי שליטה אחרים, לא הסכים להכניס יד לכיסו ולהזרים כספים לחברה שאותה הוא הוביל לאבדון. בית המשפט שדן בבקשת הכינוס של זיסר קיבל את כל טענות בנק הפועלים ודחה את טענות זיסר".
עוד הוסיף הבנק בתגובתו: "לאחר שתתקבל התגובה בנק הפועלים יגיב לכל הטענות ואנו סמוכים ובטוחים שבית המשפט יכריז על מוטי זיסר כפושט רגל. בנק הפועלים ימשיך לעשות כל מאמץ על פי דין כדי לגבות את חובו של זיסר, שיצטרך להכניס יד לכיסו ולהחזיר את חובותיו".