שמעון גפסו כופר באשמה
ראש עיריית נצרת עילית, המואשם בלקיחת שוחד, טוען שגם אם אכן ביצע את העבירות המיוחסות לו, אין מקום לאישום משום שלא היה איש ציבור בעת ביצוען
ראש עיריית נצרת עילית שמעון גפסו טוען כי אי אפשר להאשימו בעבירה של שוחד, משום שבזמן האירועים המתוארים בכתב האישום נגדו הוא לא היה כלל איש ציבור. כך עולה מהסיכומים שהגיש לבית המשפט בחיפה. גפסו, השוהה בחופשה מתפקידו עד שתתקבל הכרעה בתיק, מתמודד בימים אלו מול כתב אישום שני במספר המייחס לו קבלת שוחד, התניית שוחד והפרת אמונים.
- שמעון גפסו יצא לחופשה עד שיוכרע כתב האישום השני נגדו
- הפרקליטות מערערת על גזר דינו של ראש עיריית נצרת עילית: דורשת מאסר בפועל וקלון
- הוארכה השעיית ראש עיריית נצרת עילית שהורשע בקבלת שוחד
לפי כתב האישום, בעת שהתמודד גפסו על ראשות העירייה בשנת 2008, הוא הבטיח לכמה פעילים שעבדו עבורו ועבור רשימתו שידאג לקבלם לעבוד בעירייה אם ייבחר. עוד נטען כי לאחר הבחירות אכן פעל גפסו לקבל לעבודה בעירייה פעילים שעבדו עבורו. אחד מהם נקלט לעבודה ופוטר בהמשך והשני לא התקבל בסופו של דבר. במקביל מתנהל בעניינו של ראש העירייה ערעור בבית המשפט העליון שהגישה המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה. הערעור נוגע למשפט שבו הורשע גפסו בפברואר השנה בכך שהביא לפיטוריה של עובדת מכיוון שבעלה לשעבר, חבר מועצת העיר, סירב להתפטר מתפקידו כפי שדרש ממנו גפסו. הפרקליטות מערערת על העונש הקל - חצי שנה של עבודות שירות - שנגזר עליו. כמו כן מערערת הפרקליטות על כך שבית המשפט הכריע כי לא דבק במעשיו קלון.
כעת, במסגרת שלב הסיכומים בבית המשפט המחוזי, טוענים סנגוריו של גפסו, עורכי הדין ד"ר יעקב וינרוט, עמית חדד ואושר רובינגר, כי אי אפשר כלל להאשים את ראש העירייה בעבירה של שוחד. לטענתם, עבירת השוחד חלה רק כאשר מדובר באיש ציבור שקיבל טובת הנאה בעד פעולה הקשורה בתפקידו כאיש ציבור. בעניינו של גפסו, כך לשיטתם, במועדים המוזכרים בכתב האישום, הוא לא היה איש ציבור — לא ראש עירייה ואף לא מועמד לראשות העירייה, שכן הוא הגיש את מועמדותו רק בהמשך. "אנו נטען", כך נכתב לבית המשפט, "כי גם אם גפסו היה מבטיח את ההבטחות המיוחסות לו באותם צבעים וגוונים שהתביעה מייחסת להבטחות אלו, אין מקום לאישום, משום שגפסו לא היה איש ציבור ולא היה מועמד בעת אותן הבטחות".