$
בארץ

יותר אקדמאים רוצים להגר בגלל יוקר המחיה

רמות השכר בחו"ל לא עלו, אך סקר שערכה חברת רילוקיישן סורס מלמד כי הביקוש למשרות מעבר לים עלה ב־12% השנה. גם הייאוש משפיע

מאיר אורבך 08:3907.12.15

הביקוש למשרות בחו"ל מצד עובדים אקדמאים בעלי משפחות עלה בכ־9% בשנה האחרונה, כך עולה מנתוני הסקר השנתי של חברת רילוקיישן סורס. בסקר בחנה החברה את המניעים ליציאה לרילוקיישן בקרב 2,509 עובדים ועובדות שיצאו לחו"ל או הביעו עניין לעבור לעבוד בחו"ל במשך 2015.

 

על פי הסקר חלה עלייה במספר העוברים לחו"ל אף שרמות השכר בחו"ל לא עלו, ושיעור העוברים עומד על 47%. היעד המועדף על מרבית האקדמאים הוא ארצות הברית, ואחריו אנגליה. ביקוש רב הסתמן גם ליעדים במזרח אסיה כמו סינגפור והונג קונג. לפי 87% מהנשאלים, הסיבה העיקרית לרצון לעבור לחו"ל היא חוסר ביטחון ואובדן אמונה שמצבם יוטב בקרוב. עוד עולה מהסקר כי 70% מהמשיבים רואים ברילוקיישן אפשרות להעתיק את מרכז חייהם לחו"ל בקביעות - נתון שמשקף עלייה בשיעור של 8% מזה שהתקבל בסקר דומה אשתקד.

 

גם יוקר המחיה בישראל נותר סיבה דומיננטית ליציאה לרילוקיישן. 46% מהמשיבים על הסקר דירגו גורם זה, וב־2014 דירגו אותו 42% מהמשיבים - עלייה של 10%.

 

 

מנכ"לית רילוקיישן סורס גליה אלינסקי אמרה ל"כלכליסט" כי "כיום רבים אינם בוחלים בשום משרה, העיקר לצאת מישראל. מעט מאוד מאמינים שהמצב ישתפר בעתיד ורובם חשים הידרדרות בכל מה שקשור לביטחון כלכלי. יש גם עלייה בביקוש לשהות בחו"ל. המעבר כרוך במאמץ רב, ואנשים לא יעשו את זה לתקופה קצרה". עוד הוסיפה אלינסקי כי "בין המבקשים יש הרבה מהנדסי תוכנה, מהנדסי אלקטרוניקה ואנשים בעלי תארים מתקדמים".

 

שלא כמו בשנים עברו שבהן שיעור ניכר מהגיוסים היה לעבודה קצרת טווח, השנה חברות רבות שבו והוציאו עובדים לחו"ל לפרק זמן של 3–5 שנים. לטענת אלינסקי, הסיבה לכך היא העלות הגבוהה שמושתת על החברות. העלות השנתית של שליחת עובד לארצות הברית או לאירופה ומימון שהייתו שם נעה ב ין 300 אלף ל־400 אלף דולר לעובד בעל משפחה, ו־150–200 אלף דולר לרווק.

 

החברות מבינות כי כיום רילוקיישן כבר אינו מקפצה כלכלית לעובד לנוכח עלויות המחיה הגבוהות במדינות מערביות. מניתוח של עיקרי ההטבות והתנאים הנלווים לשכר שניתנו לעובדים שיצאו השנה למדינות מערביות עולה כי ב־2015 העניקו 75% מהחברות בונוס על רילוקיישן, ומתוכן ב־31% מהמקרים הוא ניתן בעת המעבר, וב־44% מהמקרים ניתנו לעובד מענק או הלוואה שנהפכה למענק לאחר פרק זמן קבוע מראש.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x