$
בארץ

"מצידנו שההסתדרות ישבתו גם שנה. לא תהיה תוספת שכר אם היא לא תהיה דיפרנציאלית"

כך אמר בכיר באוצר בהמשך למו"מ בין ההסתדרות לאוצר על תוספת השכר במגזר הציבורי. ההסתדרות תוציא מחר עובדים להפגנה מול האוצר. ניסנקורן הורה לוועדים במגזר הציבורי להתכונן לשביתה במהלך השבוע, ואמר: "לא ארפה עד שהשכירים יקבלו את מה שמגיע להם"

מיקי פלד 17:1620.12.15

"מצידנו שההסתדרות ישבתו גם שנה. לא תהיה תוספת שכר אם היא לא תהיה דיפרנציאלית" - כך אמר היום (א') בכיר במשרד האוצר, לאחר שפגישה בין נציגי המשרד להסתדרות הגיעה למבוי סתום. לדבריו, במשרד מעוניינים לתת תוספת שכר משמעותית לכ-40% מהעובדים במגזר הציבורי שמשתכרים פחות מהשכר הממוצע במשק, שעומד כיום על 9,611 שקל בחודש ברוטו. באוצר אומרים כי שר האוצר משה כחלון הורה לצוותי המשא ומתן להתעקש על תוספת שכר דיפרנציאלית שקלית בלבד, כזו שתעשה באופן אחיד, כלומר תוספת שכר שקלית אחידה לכל העובדים במגזר הציבורי.

 

 

בתגובה לאמירה של בכיר האוצר אמר ניסנקורן ל"כלכליסט", כי "אני לא אגרר לאמירות לא אחראיות לכאלו. אני לא ארפה עד שהשכירים במדינת ישראל יקבלו את מה שמגיע להם". לדבריו, הוא מתכוון לתת לוועדים במגזר הציבורי הוראה לתת תיעדוף לאוכלוסיות החלשות. ניסנקורן הוסיף, כי במסגרת המשא ומתן הוא דורש מהאוצר להקטין את מספר העובדים שמועסקים במשרה חלקית במגזר הציבורי ולצמצם את מספר העובדים במגזר שמקבלים השלמה לשכר מינימום, שיעור שעומד כיום על 39% מהעובדים.

 

אבי ניסנקורן אבי ניסנקורן צילום: עמית שעל

 

ברקע לדברים - לפני כשעה הסתיימה שוב במבוי סתום פגישה נוספת בין ההסתדרות לאוצר על תוספת השכר לעובדי המגזר הציבורי. מחר בצהריים מתכננת ההסתדרות הפגנה של עובדים במגזר הציבורי מול משרד האוצר בירושלים, ויו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, הורה לעובדי ההסתדרות והוועדים במגזר הציבורי להתכונן לאפשרות של שביתה במהלך השבוע. זאת, כחלק מהניסיון להפעיל לחץ על שר האוצר משה כחלון במסגרת המשא ומתן בו דורש ניסנקורן תוספת שכר של 11% לכ-450 אלף עובדי המגזר הציבורי.

 

בשלב זה של המשא ומתן חילוקי הדעות נוגעים לשני נושאים עיקריים. הראשון הוא דרישת האוצר להכניס למשא ומתן הסכמות בנושאים נוספים שאינם חלק מתוספת השכר, כמו הארכת תקופת הניסיון עד לקבלת קביעות, מנגנון למניעת שביתות עקב שינויים טכנולוגיים באופן העבודה ועוד. ניסנקורן מסרב לדיון שכזה במסגרת המשא ומתן, אך באוצר אומרים כי הם לא יהיו מוכנים לתת תוספת שכר כה גבוהה – משמעות הדרישות של ניסנקורן היא כ-12 מיליארד שקל בשנה לאחר שייסתיימו כל הפעימות שייפרסו על פני 5 שנים - מבלי שההסתדרות תיתן משהו בתמורה.

 

 

הנושא השני, שהוא מוקד המחלוקת בשלב הזה, הוא הדרישה שתוספת השכר תינתן באופן דיפרנציאלי, כמו לדוגמה באמצעות קביעת תוספת שקלית ולא אחוזים, כזו שתשפיע יותר על השכר בדרגות השכר הנמוכות מאשר באלו הגבוהות. באוצר דורשים תוספת שכר דיפרנציאלית ולהחריג את עובדי הנמלים, חברת החשמל ושאר המשתכרים בדרגות השכר הגבוהות, מהדיונים על תוספת השכר. ניסנקורן לעומת זאת מסרב להחרגה שכזו וגורמים בהסתדרות אומרים כי הוא מעוניין קודם כל לסגור את מסגרת התקציב ואז לדון בנושא הדיפרנציאלי.

 

במשא ומתן היום לקחו חלק יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן וראשי הועדים השונים במגזר הציבורי ומולו מצד האוצר ישבו שי באבד, מנכל האוצר, הממונה על השכר קובי אמסלם והממונה על התקציבים אמיר לוי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x