מחפשים עבודה? סימנים לכך שאתם נואשים ואיך לצנן את ההתלהבות
בקריירה כמו בחיים נואשות אינה תכונה מושכת עבור מעסיק פוטנציאלי. כך תחפשו עבודה בצורה מכובדת ותדרשו את מה שמגיע לכם
אספקטים רבים בחיים הבוגרים הם מובנים ולא ניתנים לשינוי: כולנו חייבים למשל לעצור באור אדום לצרכי בטיחות ולשלם חשבונות. אולם, הקריירה אינה נכללת בקטגוריה הזו. אף מועמד לעבודה לא צריך להתמודד עם יחס מזלזל ומעליב מצד המעסיקים הפוטנציאלים. כלומר, חברות שלא מתייחסות בכבוד ובנימוס למועמדים לעבודה, אינן שוות את הטרחה. הדרך היחידה למצוא את מקום העבודה הנכון עבורכם הוא לומר "לא" לאינטראקציות מעליבות כמו מראיין שלא מגיע לפגישה או מנהלת כוח אדם שלא עונה למייל בירור.
הבעיה היא שאנשים רבים המחפשים עבודה חשים שאין להם את הזכות או את הכוח לדרוש את מה שמגיע להם, אך אין זה אומר שהם חייבים להתחנן לתשומת לב או להיכנע לכל הדרישות מצד המעסיק הפוטנציאלי. מועמדים מוכשרים שמנסים לשתף פעולה עם הגחמות או חוסר הכבוד שמפגינים מנהלי כוח האדם, לא בהכרח יזכו בתפקיד.
בדיוק כפי שקורה ביחסים האישיים שלנו עם חברים ובני זוג, כשאנחנו מעריכים את עצמנו, גם אנשים אחרים יזהו את הקסם שלנו, אך כשאנחנו מסכימים לזלזול הוא רק מחמיר.
באתר פורבס פרסמנו חמישה סימנים לנואשות שמפגינים מחפשי העבודה:
1. נכונות יתר לענות מיד לשיחות או מיילים מצד מנהלי כוח אדם ולבצע כל משימה שהם מבקשים. אתם לא חייבים להיות זמינים בכל דקה של היום ולקפוץ לדום בכל פעם שמנהל גיוס כותב לכם מייל.
2. התמקדות לכל אורך הליך הגיוס בריצוי האנשים שפוגשים מחפשי העבודה. זכרו את הערך שלכם וכי העסקתכם היא אינה חד סטרית. התפיסה צריכה להיות של שיתוף פעולה שייטיב עם שני הצדדים.
3. גמישות אינסופית מצדו של מחפש העבודה, בעוד שהמעסיקים הפוטנציאלים מבטלים ודוחים פגישות והתהליך כולו נתקע מבלי לשמוע מהם שוב.
4. התאמצות יתר. לדוגמא שליחת תגובה במייל שכוללת פירוט 10 הסיבות שבגללן על המעסיק הפוטנציאלי להעסיק אתכם. שיווק עצמי זה חשוב, אבל אין צורך להיסחף.
5. היעדר גבולות, הסתייגויות או התלבטויות בנוגע לעבודה עצמה או הליך הגיוס מצידו של מחפש העבודה, ללא קשר לרמת הזלזול מצד המעסיקים. תהיו מוכנים לעשות הכל, לעבוד בחינם, להגיע לפגישות בכל מקום, ולבצע כל משימה גם במחיר כבודכם העצמי.
בעולם העבודה, כמו בחיים האמיתיים נואשות אינה תכונה מושכת. המועמד הנואש והמרצה ביותר הוא לרוב לא המועמד שנבחר. לכן, ישנן כמה טקטיקות שאפשר לאמץ כדי להפגין פחות התלהבות:
• מיד לאחר השיחה הראשונית היכנסו לפרופיל הלינקדאין של מנהל הגיוס, נסו להבין ממנו לאיזה תפקיד בדיוק אתם מיועדים ולהמשיך בהליך רק אם הכל נראה תקין והגיוני.
• ציינו מראש מה ציפיות השכר שלכם, אך אל תחשפו את השכר הנוכחי.
• הקפידו לשאול שאלות כבר בראיון הטלפוני, ואם לא מאפשרים לכם לשאול שאלות - וותרו על המשרה.
• הגיעו מוכנים לראיון אך אל תסכימו לעבוד בחינם או להקדיש מעל לשעה למטלה שהמעסיק מטיל עליכם טרם העסקתכם.