בלעדי לכלכליסט
רכבת ישראל חילטה לשפיר 32 מיליון שקל בשל עיכובים בקו ירושלים-ת"א
בנק מזרחי טפחות נענה לבקשת הרכבת לחילוט הכספים. לטענתה, המקטע עליו אחראית שפיר היה אמור לעבור לידיה לפני כשנה, אולם זו התעכבה לכאורה בהשלמת העבודות
בנק מזרחי טפחות נענה לבקשת רכבת ישראל ואישר לה לחלט 32 מיליון שקל ערבות של חברת שפירהנדסה, בשל אי עמידה לכאורה בלוחות הזמנים של חלק מעבודות קו הרכבת העתידי בין ירושלים לתל אביב. כך נודע ל"כלכליסט".
לטענת רכבת ישראל המקטע עליו אחראית שפיר היה אמור לעבור לידיה לפני כשנה אולם זו התעכבה לכאורה בהשלמת העבודות שם מסיבות כאלו ואחרות. מדובר בצעד נדיר יחסית בתחום תשתיות התחבורה בישראל בו חברה ממשלתית מבקשת לחלט ערבות של קבלן בכיר שמבצע עבורה עבודות בפרויקט לאומי.
ברכבת טוענים שהם מחויבים להקפיד על ביצוע מושלם ובזמן של כל התחייבויות ספקיה, ולכן בתור חברה ממשלתית שעוסקת בכספי ציבור הם אחראים על אספקת שירות מצד ספקים במועד שנחתם בחוזה.
בין שפיר לרכבת מתנהל בשבועיים האחרונים סכסוך עסקי על השאלה מי אחראי למחדלים תכנוננים לכאורה בפרויקט הקו המהיר בין ירושלים לתל אביב. שפיר הייתה אחראית על כריית שתי מינהרות באורך של כ-12 ק"מ שמהוות חלק מקו הרכבת העתידי תל אביב ירושלים. קו זה שאורכו כ-60 ק"מ אמור להיפתח ב2018 ולאפשר נסיעה מהירה בין תל אביב לירושלים בפחות מחצי שעה.
לפני כשבועיים שפיר עתרה לבית המשפט בדרישה למנות בורר לפרויקט ולאחר שרצפה של אחד מהמעברים בין המנהרות התבקעה, תוך חשש ששפיר הצביעה עליו לשאר המעברים שהיא לא הייתה אחראית לתכנון שלהם. השבוע דן בית המשפט המחוזי בבקשת שפיר, כאשר הדיון הסתיים ללא הכרעה ותוך דחייה זמנית של הבקשה למנות בורר. בית המשפט קבע ששני הצדדים יתעדו את הבעיות שם בטרם יתקיים דיון מעמיק. עוד קבע בית המשפט שלשפיר אין אחריות בטיחותית לביקוע הרצפה במעבר שמקשר בין המינהרות, שמיועד לתנועת רכבי הצלה ולא של קרונות הרכבת.
מחברת שפיר נמסר בתגובה:"לצערנו, למדנו על ההחלטה ועל ההנמקה להחלטה, אם יש כזאת, מכלי התקשורת, לכן אין ביכולתנו להתייחס לגופה".