השכר הממוצע בנובמבר: 9,385 שקל בחודש; שינוי מזערי לעומת חודש אוקטובר
השכר הממוצע בחודש אוקטובר היה נמוך בשני שקלים בלבד. שלושת החודשים ספטמבר - נובמבר המשיכו את מגמת העלייה בשכר הממוצע עם עלייה של 2.9% בחישוב שנתי. עובדי הכרייה והחציבה, מרביתם עובדי כיל, בראש טבלת השכר עם שכר ממוצע של 20,581 שקל בחודש ברוטו
השכר הממוצע במשק עמד בנובמבר על 9,385 שקל ברוטו כך מדווחת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. לכאורה מדובר על שינוי זניח לעומת אוקטובר, אז השכר הממוצע היה נמוך בשני שקלים בלבד, אך אם מנכים השפעות עונתיות ומסתכלים על נתוני המגמה רואים כי שלושת החודשים ספטמבר-נובמבר המשיכו את המגמה של עלייה בשכר הממוצע עם עלייה של 2.9% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 3.1% בחודשים יוני-אוגוסט.
- השכר הממוצע באוקטובר: 9,398 שקל בחודש
- מחסור של 8,000 עובדים בתעשייה, השכר הממוצע - 13.4 אלף שקל
- "עם שכר ממוצע ושלושה ילדים, אתה עדיין תהיה עני בישראל"
המקצועות עם השכר הגבוה ביותר בנובמבר היו עובדי הכרייה והחציבה, חלקם הגדול עובדי כיל, עם שכר ממוצע של 20,581 שקל בחודש ברוטו, ואחריהם עובדי ענפי המידע והתקשורת שמורכב ברובו מעובדי ענפי ההייטק, עם שכר ממוצע של 18,028 שקל בחודש. בתחתית הרשימה מופיעים עובדי שירותי אירוח ואוכל עם משכורת חודשית של 4,466 שקל בחודש. עובדי מערכת החינוך – שכוללים גם מורים, מדריכים של נוער נושר, סייעות ועוד – קיבלו בנובמבר שכר ממוצע של 7,145 שקל בחודש.
בנובמבר נמשך גידול גם במספר השכירים המשק. בחודשים ספטמבר-נובמבר עלה מספר משרות השכיר ב-1.5% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 2.3% בחישוב שנתי בחודשים יוני-אוגוסט 2015. כך, מספר העובדים עדיין גדל, אך בקצב נמוך יותר ולמעשה בקצב שהוא עתה נמוך יותר מקצב הגידול הטבעי של האוכלוסייה. עוד מוקדם לומר האם מדובר על שינוי מבני בשוק העבודה כתוצאה מהאטה במשק, כזה שעשוי לערער את הנס של שוק העבודה הישראלי ששומר על שיעור אבטלה נמוך מאוד של 5.2% בלבד, תוך גידול לאורך השנים בשיעור ההשתתפות בכח העבודה.