היום שאחרי נפתלי: מעון ראש הממשלה מחפש אב בית חדש
משרד רה"מ פירסם מודעת דרושים לעובד במעון הרשמי בירושלים. התפקיד כולל "סיוע בהגשת כיבוד בהתאם לצורך ולהנחיות הממונה". אתמול הכריע ביהמ"ש כי אב הבית לשעבר מני נפתלי יקבל מהמדינה פיצוי של 170 אלף שקל: "היה חשוף לתנאי העסקה פוגעניים"
משרד ראש הממשלה פרסם מודעת דרושים לעובד או עובדת משק בית למעון ראש הממשלה. העבודה היא במשרת אמון. בדרישות התפקיד נכתב כי הוא כולל ״ביצוע כלל עבודות משק הבית והשטחים הציבוריים במעון הרשמי של ראש הממשלה בהתאם לצורך ולהנחיות הממונה״. עוד כולל התפקיד ״סיוע בהגשת כיבוד לדיירים ולאורחיהם, בהתאם לצורך ולהנחיות הממונה״, וכן ״ביצוע מטלות נוספות בהתאם לצורך״.
מדובר במשרה מלאה, ועל פי המודעה היא עד לתום כהונתו של ראש הממשלה. תחילת העבודה מותנית בתהליך סיווג ביטחוני של אגף הביטחון של המשרד. הגשת מועמדות עד 21 בפברואר.
- ג'ונגל בווילה: לשנות את הנורמות
- התריס, הנזילה והכסת"ח: כך שילמנו על הווילה של נתניהו
- ניצחון למני נפתלי וביקורת חריפה על ההתנהלות במעון רה"מ: יפוצה ב-155 אלף שקל
בית הדין האזורי לעבודה בירושלים קבע כי מדינת ישראל תפצה את מני נפתלי, לשעבר אב הבית במעון ראש הממשלה ב־155 אלף שקל וב־15 אלף שקל הוצאות משפט.
נפתלי עבד כאב בית במעון ראש הממשלה כ־20 חודשים והתפטר באוגוסט 2012. בתביעתו טען כי עזרא סיידוף, ששימש כסמנכ"ל מבצעים ונכסים במשרד ראש הממשלה, הבטיח לו לקבל תקן קבוע בתפקיד אך הדבר לא קרה.
נפתלי טען כי יחסי העבודה בין רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, לעובדים המועסקים במעון והוא בכללם היו בלתי נסבלים ומשפילים ועלו למדרגה של העסקה פוגענית.
עוד נטען כי ראש הממשלה עבר על חוק איסור לשון הרע בדברים שאמר בראיון בערוץ 2 וכי גם בשל כך הוא זכאי לפיצוי. "בתקופת עבודתו במעון ראש הממשלה היה התובע חשוף לתנאי העסקה פוגעניים", נכתב בפסק הדין. "בחינת חומר הראיות מעלה תמונה עגומה ביותר לגבי המתרחש במעון ראש הממשלה בכל הנוגע לאופן העסקת העובדים, סביבת העבודה שהם חשופים אליה, היחס אליהם והשמירה על כבודם ועל זכויותיהם".
פסק הדין שניתן על ידי השופטת דיתה פרוז'ינין קבע כי נפתלי היה נתון בתנאי העסקה פוגעניים בתקופת עבודתו במעון ראש הממשלה ובעניין זה נפסק לו פיצוי של 80 אלף שקל. "חומר הראיות שהוצג לפנינו", נכתב, "ופורט בהרחבה מצביע על העסקה פוגענית חמורה, המצדיקה פיצוי בשיעור גבוה", נכתב בפסק הדין.
לפי פסק הדין, נפתלי עבד בשירות המדינה ועל המדינה לדאוג לקיומה של סביבת עבודה הולמת לעובדיו. "חומר הראיות שהוצג לפנינו מגלה כי המדינה כשלה במשימתה זו, לפיכך על המדינה לשאת בתשלום הפיצוי לתובע".
כן נפסק כי לא התקיימו יחסי עובד־מעביד בין התובע לבין הנתבעים האחרים בתיק זה, בני הזוג נתניהו.
עוד מצוין כי הובאו עדויות רבות המצביעות על כך שבמעון שררו תנאי העסקה פוגעניים בשל התנהגותה של נתניהו ויחסה אל העובדים. אלה כללו העלבות, השפלות, התפרצויות זעם ודרישות מוגזמות כמו החלפת בגדים בתדירות גבוהה כדי לשמור על היגיינה. עוד מצויין כי אל העובדים הופנו טענות כי אינם סטריליים וכי נדרש מהם לעבוד שעות מרובות ובלתי סבירות.
עו"ד נאוה פינצ'וק אלכסנדר, שהגישה את התביעה בשם מני נפתלי, ובשם גיא אליהו נגד מדינת ישאל ומשרד ראש הממשלה, אמרה עם פרסום פסק הדין: "מדובר בהישג בלתי רגיל. הצדק יצא לאור. עברנו לא מעט מהמורות ומכשולים, היה קרב קשה ומתיש, אבל אני שמחה שמני נפתלי הוכיח שצדק ולא כפי שטענו נגדו והכפישו אותו".