$
משפט

החשד למרמה בויליפוד: החמרה בתנאי השחרור של גרגורי גורטובוי

בית המשפט קבע כי בעל השליטה יתייצב פעמיים בשבוע במשרדי רשות ני"ע, בהתאם להסכמה שהושגה בין החוקרים לסנגוריו. על פי החשד, גורטובוי הסתייע בנושאי משרה להוציא במרמה 3 מיליון דולר מקופת ויליפוד, וכן ליצור עיוות מצטבר של עשרות מיליוני שקלים בדו"חות החברות

תומר גנון 13:0510.03.16

החמרה בתנאי השחרור ממעצר בתנאים מגבילים של בעל השליטה באשכול החברות ישראל 18 גריגורי גורטובוי, החשוד בעבירות מרמה בויליפוד. רשות ני"ע וסנגוריו של גרוטובי, רותי ליטבק ומוטי לזר, סיכמו כי עליו להתייצב פעמיים בשבוע (ראשון וחמישי) במשרדי רשות ני"ע. זאת בנוסף לתנאים שהוטלו המגבילים עליו כבר: ערבות בנקאית של 1.2 מיליון שקל, הפקדת שלושת דרכוניו (רוסי, ישראל וקפריסאי) במשרד הרשות, איסור יציאה מהארץ ל-180 יום ואיסור להגיע למשרדי החברה למשך 45 יום (תחילת אפריל). שופטת בית משפט השלום בת"א, אפרת בוסני, נתנה תוקף להסכמות.

 

גורטובוי נעצר לאחרונה במסגרת חקירת הרשות, בחשד לביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות דיווח כדי להטעות משקיע סביר, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון. יחד איתו נעצר גם ישראל שניאורסון, דירקטור בוילי פוד ומנכ"ל BGI לשעבר. גרוטובי שהה במעצר בית מלא עד ראשית החודש.

 

גרגורי גורטובוי גרגורי גורטובוי צילום: נמרוד גליקמן

 

ישראל 18 היא בעלת השליטה בשרשור במספר חברות ציבוריות, וביניהן BGI , בי.אס.די קראון, ווילי פוד השקעות הציבורית השולטת בוילי פוד אינטרנשיונל הנסחרת בארה"ב. לישראל 18 חובות משוערים של כ-50 מיליון שקלים לגורמים מהם רכשה 20% ממניות בי.אס.די, ול-BGI חוב של 7.2 מיליון שקלים שמועד פירעונו קרוב למחזיקי אג"ח.

על פי ממצאי החקירה, פיקדונות החברה המוצגים בדו"חות הכספיים המאוחדים של BGI כנכסים שוטפים אינם נזילים. על פי החשד, בתקופה הרלוונטית פעלו גורטובוי ושניאורסון ביחד עם נוספים לאפשר משיכה שלא כדין מקופת חברת הבת של וילי פוד סכומים משמעותיים, בסך מיליוני דולרים.

 

על פי ממצאי החקירה, במהלך ינואר 2016 הועברו מחשבון חברת בת של ויליפוד סך של 3 מיליון דולר לטובת השקעה לכאורה באג"ח של חברה במדינה אירופאית, בתחום פעילות שאינו קשור לתחום המזון בו עוסקת אינטרנשיונל. מדובר, לטענת הרשות, בהשקעה חריגה בהיקפה ובמהותה מתיק ני"ע של החברה, כאשר על פי החשד השקעה זו שימשה מעין ערובה להלוואה שנתנה לצרכיו האישיים של גורטובוי.

 

במסגרת פרשה נוספת, קיימים ממצאים לכאורה לפיהם משנת 2013 גרם שניאורסון לעיוות הדוחות הכספיים של בי.די.אס בהיקף מצטבר של עשרות מיליוני שקלים, וזאת בהצגת יתרת נכסים שוטפים שנמצאים בחו"ל ושעתידים לשמש לפירעון חובותיה של החברה, לרבות תשלום למחזיקי אג"ח. בפועל סכומים אלה אינם זמינים לרשות החברה, ואינם מהווים נכסים שוטפים. בנוסף על פי החשד, השתמש שניאורסון במסמכים שאינם מקוריים לצורך זה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x