צרה אחת פחות לאורי יוגב: נדחתה תביעה המיליונים נגדו בפרשת וויטווטר
בני טיש, שותפו של מנהל רשות החברות בחברת טכנולוגיות המים שקרסה – וויטווטר, תבע ממנו 15 מיליון שקל בטענה שהונה אותו כששכנעו להשקיע בה 3.2 מיליון דולר. השופטת: "יוגב האמין בחברה ובסיכויי הצלחתה"
סכסוך המיליונים בין מנהל רשות החברות הממשלתיות, אורי יוגב, מבעלי השליטה (29%) בקבוצת טכנולוגיות המים וויטווטר שקרסה והותירה חובות של כ-20 מיליון שקל, לשותפו לחברה, איש העסקים הקנדי בני טיש, הסתיים כשידו של יוגב על העליונה.
- נכשל הגישור בסכסוך המיליונים בין אורי יוגב לשותפו בוויטווטר שקרסה
- הפטנטים של וויטווטר יכסו כ-10% מחובותיה
- וויטווטר של אורי יוגב חייבת לדיסקונט 16 מיליון שקל
שופטת המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, רות רונן, דחתה אתמול (א') את טענתו של טיש שיוגב רימה אותו, וחייבה אותו בהוצאות משפט של 120 אלף שקל.
טיש, המחזיק 8% בוויטווטר, תבע בינואר 2013 מיוגב 15 מיליון שקל בטענה שהוא הונה אותו. זאת כששידלו לכאורה להשקיע 3.2 מיליון דולר בחברה תוך הצגת מצגי שווא.
"יוגב", נטען בתביעה, "התחייב כי החברה עתידה להגיע למחזור שנתי של 100 מיליון דולרים עד לשנת 2013 ולהפוך להיות 'הצ'ק-פוינט של המים', ובדיעבד כל שנותר מהבטחות אלה הוא לקיחת צ'ק מהתובע. פוינט".
עוד טען טיש בתביעה כי "מאז כניסתי הצליח יוגב 'לשרוף' כבר למעלה מ-50 מיליון שקל, תך שהוא מדרדר את החברה על פי פחת".
השופטת רונן דחתה את הטענות, תוך שנתנה משקל רב לעדותה של בעלת המניות הגדולה בחברה, חנה גרטלר (49%). "עדותה ועמדתה ביחס לאמינותו של יוגב", כתבה רונן, "ביחס לעובדה שהיא – וכמו להערכתה גם יוגב, אכן האמינו בחברה ובסיכויי הצלחתה, וביחס לכך היא אינה מייחסת את כישלון החברה לאשם מצדו של יוגב – מחזקים את עמדת הנתבעים ותומכים בגרסתם".
את יוגב ייצג עו"ד איזי הולדשטיין. את טיש ייצג עו"ד זוהר לנדה.