דרעי: "הפתיעו אותי; אעשה הכל כדי להמשיך בעבודה"
בתגובה ראשונה לבדיקת פרשת השחיתות שהוא עומד בלבה, אמר שר הפנים: "אני ממשיך לעבוד כרגיל". רעייתו יפה דרעי: "עברנו את פרעה, עברנו את המן"
"הפתיעו אותי אבל אני מוכן לענות לכל שאלה. אני אעשה מה שצריך כדי לזרז לעשות מה שיותר מהר להסיר את הספקות ולהמשיך לעבוד". כך אמר הבוקר (ד') דרעי בהתייחסות לראשונה בקולו לפרשה, בנאום שהוא נושא במלון רמדה בירושלים.
"עברנו את פרעה, עברנו את המן". כך הגיבה הבוקר (יום ד') יפה דרעי, רעייתו של שר הפנים, לפרשת השחיתות החדשה שיו"ר ש"ס נמצא במוקד שלה. לעיתונאים אמרה הבוקר יפה דרעי רק "בוקר טוב שיהיה לכולם. אנחנו עכשיו נמצאים בחודש מצוין".
בימים אלה ממתין עדיין השר דרעי להתבררות עתירות לבג"ץ שהוגשו כנגדו לאחר שמונה לשר פנים, זאת לאור הרשעתו הקודמת. עוד בשלב הקמת הממשלה לפני כשנה הציע ראש הממשלה לדרעי את תיק משר הפנים אך דרעי בחר שלא לקחת אותו לאור העובדה שכאשר נשלח לכלא בגין עבירות שוחד היה זה בגין תקופתו כסגן שר הפנים.
לפני מספר חודשים לאחר שעזב את משרד הכלכלה בעקבות משבר מתווה הגז, החליט לקחת את תיק משרד הפנים. בטרם המינוי נדרש לעניין היועץ המשפטי לממשלה הקודם יהודה ויינשטיין שאמנם אישר את המינוי אך הסתייג מהעובדה שדרעי חוזר לתפקיד שר לאחר שהורשע בפלילים: "עצם מינויו של דרעי לתפקיד שר נמצא כמעורר קשיים משפטיים ואף הוגדר על ידי בית המשפט העליון כמצוי על גבול מתחם הסבירות”, כתב ויינשטיין בהסתייגות בחוות הדעת שכתב על רקע הבקשה למנות את דרעי לתפקיד. בקשר לחזרה למשרד הפנים הביע היועמ"ש עמדה חריגה באשר לכהונתו של דרעי בכלל כשר ש"יש לטעמי בהחלט בסיס לסברה כי מינויו של דרעי לתפקיד שר הפנים עלול להעצים במידה מסוימת את הפגיעה הצפויה באמון הציבור עקב מינויו לשר בכלל וזאת על שום המסר הציבורי הבעייתי העולה ממנה". למרות זאת אישרה הממשלה את מינויו לשר הפנים.
עם זאת, לאור העתירות שהוגשו כנגד המינוי לבג"ץ ממתין ראש הממשלה בנימין נתניהו עם סבב תיקים בממשלה שהתכוון להוציא לדרך, זאת לאור החשש שבג"ץ אכן ימנע את המשך כהונתו של דרעי כשר פנים.
במשטרה נבדק מידע לגבי פוליטיקאי נוסף המוגדר כ"דמות מפתח" בנוגע למימונו על ידי בעלי אינטרס. המערכת הפוליטית רוחשת הבוקר בעקבות הפרסום בניסיון להדביק פרטי מידע לשרים ופולטיקאים שונים.
אמש דיווח ערוץ 2 כי פוליטיקאי בכיר ודמות נוספת המקורבת לו חשודים בפרשת שחיתות חדשה, ואולם בשל צו איסור פרסום שהוטל לא היה ניתן לפרסם פרטים נוספים.
בשנת 1993 התפטר אריה דרעי מן הממשלה לאחר שנפתחה נגדו חקירה משטרתית בגין חשדות למעשי שחיתות, ציבוריים ופרטיים.
הוא נבחר גם לכנסת ה-14 אך נשאר מחוץ לממשלה בגלל פסיקת בג"ץ שקבעה כי העבירות המיוחסות לו חמורות ביותר. באפריל 1999 נגזרו על דרעי ארבע שנות מאסר וקנס בסך 250 אלף שקל בעוון קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. כן נקבע שמדובר בעבירה שיש עימה קלון.
ביולי 2000 דחה בית המשפט העליון את רוב סעיפי הערעור שהגיש דרעי, אך עונש המאסר הופחת בשנה. ביולי 2002 סיים דרעי לרצות את עונשו, ויצא מהכלא. דרעי שב לחיים הפוליטיים לקראת הבחירות לכנסת ה-19, שנערכו בינואר 2013. הוא עמד בראש רשימת ש"ס ולאחר הבחירות מונה לתפקיד שר הכלכלה בממשלת נתניהו, ולאחר מכן עבר לתפקיד שר הפנים, לאחר שסירב לחתום על מתווה הגז מעל לראשו של הממונה על ההגבלים העסקיים. הוא פינה את תפקיד שר הכלכלה לטובת נתניהו וחזר לכהן כשר הפנים, אותו תפקיד ממנו התפטר ב-93' בעקבות פרשת השחיתות הקודמת.