בלחץ משרד האוצר: הבונוס השנתי של מנכ"ל דוראד יעמוד על כמיליון שקל
לכלכליסט נודע כי דירקטוריון תחנת הכוח צפוי לאשר בקרוב בונוס שנתי למנכ"ל אלי אסולין אשר נמוך בכמיליון וחצי שקל מהבונוס המקורי שאמור היה לקבל. נוסף על כך נקבע כי הבונוסים הבאים שיקבל יהיו בגובה של עד תשע משכורות
דירקטוריון תחנת הכוח דוראד צפוי לאשר בתקופה הקרובה בונוס למנכ"ל החברה אלי אסולין בגובה של כמיליון שקל עבור שנת 2015 — כך נודע ל"כלכליסט". במקור היה אסולין אמור לקבל בונוס של כ־2.5 מיליון שקל, ואולם בהתערבות מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, החליטו הדירקטורים בדוראד להצביע נגד הבונוס המוגדל.
- דוראד: ההכנסות זינקו בשנה החולפת ב-60%, הרווח הנקי קפץ ב-29%
- האוצר לוחץ על מנכ"ל דוראד לוותר על הבונוס השנתי שלו
- מקורות העדיפה לרכוש חשמל מדוראד במקום לחסוך מיליונים
העילה להתנגדות מנכ"ל משרד האוצר לבונוס הגבוה שהיה אמור אסולין לקבל היא העובדה כי אחת השותפות בדוראד היא קצא"א (קו צינור אילת אשקלון), גוף אשר נמצא בפיקוח ממשלתי. דירקטוריון החברה עסק בנושא זה פעמיים בחודים האחרונים, ועניין הבונוס אף עלה בפגישה שנערכה לפני כחודש בין באב"ד למנכ"ל דוראד. בהמשך לאותה פגישה סוכם על דעתו של מנכ"ל האוצר כי הבונוס לאסולין ייחתך משמעותית ויעמוד על כמיליון שקל. בנוסף, סוכם כי בשנים הבאות הבונוס למנכ"ל יהיה בגובה של עד תשע משכורות.
שכרו החודשי של אסולין עמד עד כה על כ־120 אלף שקל, אך עם זאת, התשלום נעשה באמצעות חשבוניות שאסולין הגיש לחברה בעבור שירותי הניהול שהוא מעניק לה. מעתה, כך סוכם, אסולין יהפוך להיות עובד החברה מן המניין, כך ששכר הבסיס שלו ירד מעט אבל במקביל הוא יקבל מהחברה הפרשות לחיסכון לפנסיה. בשורה התחתונה, עלות שכרו צפויה להישאר דומה לרמת השכר שלו כיום. משמעות הדבר הוא כי גם הבונוס העתידי שלו יוכל להיות כמיליון שקל לכל היותר.
קצא"א מחזיקה ב־37.5% ממניות דוראד. מלבדה, בתחנת הכוח שותפות גם Zorlu הטורקית המחזיקה ב־25% מהמניות, דורי אנרגיה המחזיקה ב־18.75% מהמניות ואדלקום המחזיקה ב־18.75% מהמניות. לאחרונה פרץ סכסוך מתוקשר בין חלק מהשותפות בתחנת הכוח, לאחר שקרן ההשקעות אלומיי, השותפה בקבוצת דורי אנרגיה, הגישה תביעת נגזרת נגד אלדקום בטענה כי היא קשרה קשר מאחורי גבה של החברה כדי להוציא ממנה 140 מיליון דולר שלא כדין. הטענות שמופיעות בכתב התביעה נבדקות בימים אלה בידי עורכי הדין והיועצים המשפטיים של קצא"א במטרה להבין את מידת אמיתותן ובשביל לבחון עד כמה קצא"א עצמה נפגעה ממהלכים אלה.