$
קיימות בארץ
קפיטליזם 3.0 גג כתבה

קפיטליזם 3.0

גם מהדו"ח של אסם קשה ללמוד על תזונה

דו"ח האחריות התאגידית של אסם ל־2015 הוא הדו"ח השקוף ביותר בישראל מבחינת הערך התזונתי של המוצרים, אך גם הוא לא נותן תשובה לשאלה אם האוכל שממנו מתפרנסת החברה בריא לנו

גיל קליאן 08:1120.04.16

נצמדים לסטנדרט של נסטלה. 59% מהמוצרים שמכרה אסם ב־2015 עמדו בסטנדרט התזונתי של בעלת השליטה נסטלה העולמית, כך עולה מדו"ח האחריות התאגידית שפרסמה חברת המזון השלישית בגודלה בישראל. מדובר בעלייה לעומת 2014, אז 50% מהמוצרים הנמכרים עמדו בסטנדרט. היעד של אסם בדו"ח הקודם היה להגיע ל־55% ב־2017, אך לאור השיפור בשנה שעברה עלה היעד ל־64%.

 

הסטנדרטים של נסטלה מחמירים יותר מדרישות הרגולציה במדינות השונות, אולם עמידה בהם אינה הופכת את המזון שלה ל"בריא", שכן הם מאפשרים למשל שימוש בשומן טרנס בחלק מהמוצרים. אין ספק כי יש לשכלל את המדד הזה, ובכל זאת מדובר במעין סנונית ראשונה שפותחת דיון על הקשר בין ערכים תזונתיים ובין רווחים כספיים — דיון שתאגידים גדולים בדרך כלל בורחים ממנו כמו מאש.

 

 

בתשובה לשאלת "כלכליסט" על המדדים התזונתיים של נסטלה, השיבה אסם כי מוצריה נעדרים שומן טרנס וכי היא פועלת כל העת להפחתת כמויות השומן, הסוכר והנתרן במוצרים.

 

 

אסם פרסמה דו"ח אחריות תאגידית ראשון בשנה שעברה שכלל יעדים כמותיים לשיפור, ומנתוני הדו"ח האחרון עולה כי חל שיפור כמעט בכל הפרמטרים.

 

בשנה שעברה הגדילה אסם את שיעור ההעסקה של עובדים מאוכלוסיות מוחלשות שסובלות מתת־ייצוג בשוק העבודה. שיעור העסקת עובדים ערבים קפץ מ־6.9% ל־9.4%, שיעור העסקת יוצאי אתיופיה עלה מ־11.1% ל־13.6%, שיעור העובדים החרדים עלה מ־0.5% ל־1.8%, ושיעור העסקת עובדים בעלי מוגבלויות עלה אף הוא, מ־4% ל־5.3%. אסם היא חברת המזון היחידה בישראל שמפרטת את שיעור העסקת עובדים לפי סוג אוכלוסייה.

 

הדו"ח של אסם, בניגוד לשטראוס למשל, אינו מביא דיווח מלא בנוגע לפערי שכר מגדריים. עם זאת, מצוין כי נשים מהוות 46% משכבת ההנהלה, וזאת לעומת 45% בשנת 2014. כמו כן 33% מבעלי השכר הגבוה ביותר בשכבת ההנהלה הבכירה הם נשים, אך מדובר בקבוצה של שמונה נשים בלבד, ולכן אין היא מייצגת את מצב הנשים בחברה. בעל פה מסרה אסם כי מתוך עשירון השכר העליון של החברה, 35% ממנו הם נשים. נתון זה כולל 400 עובדי אסם, והוא משקף יותר את פערי השכר המגדריים.

 

בתחום הסביבתי הציגה אסם חולשה מסוימת, עם אי־עמידה ביעד של חיסכון במים: צריכת המים של אסם עלתה ב־2015 עקב החמרת דרישות הניקיון בחברה. עם זאת, שיעור מיחזור הפסולת עלה משמעותית מ־74% ב־2014 ל־83%, ובכך הצליחה אסם לסגור את הפער מול שטראוס המתחרה, שהציגה שיעור זהה של פסולת ממוחזרת כבר ב־2014.

 

אסם הציגה יעד של חיסול הטמנת פסולת עד 2020, והדו"ח הראה התקדמות משמעותית בתחום זה. היעד של אסם ל־2015 היה לצמצם את הטמנת הפסולת בשיעור של 10%, ובפועל היא הצליחה לצמצם הטמנת פסולת בשיעור של 35%. הפחתת כמות ומשקל חומרי אריזה היא שתרמה בין היתר לצמצום היקף הפסולת המיוצרת. מהלכים אלה הפחיתו גם את כמות הפסולת הסופית בבית הלקוח.

 

עוד ציינה אסם בפרק של המהלכים הסביבתיים כי בכוונתה להחליף את משאיות החברה לתקן יורו 6 ולהעביר את מפעל צבר לגז טבעי — הסבה שמתוכננת ל־2016.

 

כמו מפעלי תעשייה אחרים, גם באסם סובלים מהעיכובים הרבים בהקמת תשתית גז טבעי לתעשייה, ולכן טרם הוחלט בה על לוח זמנים להסבת כל מפעלי החברה לעבודה בגז טבעי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x