מסמכים של פולקסווגן חושפים: דיזלגייט, גרסת 2006
מצגת לבכירי ענקית הרכב הגרמנית מלפני עשר שנים כוללת דרכים לזיוף מבחני זיהום אוויר; למרות הפרשה וההפסד הענק שנרשם ב-2015 - יקבלו 12 מנהלים בכירים 63 מיליון יורו בגין ביצועיהם בשנה שחלפה
פרשת דיזלגייט מסרבת לגווע: מסמכים פנימיים של פולקסווגן שפורסמו בארה"ב חושפים מצגת פנימית שיועדה לחברי ההנהלה, המפרטת התקנה של מכשירים למניעת זיהום המיועדים להתל באמצעי המדידה של הרשויות בעולם. המצגת, שחוברה ב-2006 והוצגה בפני עובדים בכירים בענקית הרכב הגרמנית על ידי מי שמוגדר כ"אישיות טכנית בכירה" מפרטת דרכים שונות להונאה של הרשויות בנושא זיהום האוויר. המצגת חוברה לאחר שבשנת 2005 התקבלה בפולקסווגן החלטה אסטרטגית לחדור לשוק הרכב האמריקאי עם דגמי דיזל.
- בכיר לשעבר בג'נרל מוטורס: "פולקסווגן מנסה לשחד את הנהגים"
- פולקסווגן הפרישה 18.2 מיליארד דולר למימון הנזקים בפרשת "דיזלגייט"
- מיצובישי: מכרנו למעלה מ-600 אלף רכבים עם נתוני צריכת דלק מזויפים
ב-2015 נחשף כי היצרנית הגרמנית הורתה על התקנת "מכשירי רמיה" ב-11 מיליון מכוניות ברחבי העולם, מדובר בהתקנים מיוחדים אשר מסוגלים לגרום למכוניות דיזל בעלות מנועים מדגמים מסוימים לפלוט מעט מזהמים כאשר הן נמצאות בבדיקת זיהום. כאשר המכונית חוזרת לנסיעה בכביש, שיעור פליטת המזהמים עולה. בשעתו הצהירו בכירי פולקסווגן כי אינם מכירים מתקן כזה.
היום פרסמה פולקסווגן את גובה התגמולים שיינתנו לבכירי החברה בגין ביצועיהם בשנת 2015, השנה בה כאמור נחשפה פרשת דיזלגייט ונרשם הפסד ענק של 1.5 מיליארד יורו. 12 מנהלים בכירים - כולל כאלה שעדיין מכהנים בתפקידים בכירים וכאלה שפרשו, בין היתר לאחר הפרשה - יקבלו בגין ביצועיהם בשנה שחלפה 63.24 מיליון יורו; עם זאת חלק מהתשלומים יוקפאו, עד שענקית הרכב תעמוד בקריטריונים מסוימים. המנכ"ל מתיאס מולר יקבל תגמול בגובה 4.76 מיליון יורו; המנכ"ל הפורש מרטין וינטרקורן יקבל 7.31 מיליון יורו, ירידה חדה לעומת 2014, אז נהנה מ-15.86 מיליון יורו. סמנכ"ל הכספים האנס דיטר פוטאש יקבל 5.18 מיליון יורו.
בנאום שנשא לקראת פרסום תוצאות הרבעון של פולקסווגן אמר המנכ"ל מולר כי החברה "תחזק את קשריה עם קטאר". רשות ההשקעות הקטארית מחזיקה ב-17% ממניות פולקסווגן.
כמו כן הודיעה פולקסווגן כי היא אומדת את הרכישה עלויות העצמית של רכבי הדיזל שהיו מעורבים בהונאת מבדקי הפליטה בכ-8 מיליארד יורו (9 מיליארד דולר). עלויות אלו נכללו בההפרשה שביצעה בשל הפרשה, בהיקף 16.2 מיליארד יורו.
יצרנית הרכב הגדולה באירופה במונחי מכירות מכרה בשנה שעברה 20 מיליון רכבים על הכנסות של 213 מיליארד יורו – עלייה של 5.4% לעומת אותה התקופה אשתקד. חרף משבר הדיזל, הצליחה פולקסווגן לעקוף את יריבתה טויוטה מוטורס והייתה יצרנית הרכב הגדולה בעולם במונחי מכירות ברבעון הראשון של 2016.