בית המשפט המחוזי ידון בעוד יומיים בבקשה להקפאת הליכים לחברת אדמה
עד למועד הדיון הוציא בית המשפט צו האוסר לעשות כל שינוי בנכסי החברה ובנכסי בעלי השליטה וכן צו האוסר על בעל השליטה לצאת מהארץ. החברה, המשווקת קרקעות חקלאיות, נקלעה לחובות בסך 32 מיליון שקל. לפי החברה, החובות וקשיי הנזילות נגרמו כתוצאה ממימוש רווחים בטרם עת ומשיכת דיבידנדים ע"י החברה האם, לצד הוצאות פרסום גבוהות ושיפוץ יקר של המשרדים במרכז תל אביב
שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, ידון ביום שלישי בבקשה להקפאת הליכים לחברת אדמה וכן ב-2 בקשות לפירוקה של החברה שהוגשו במקביל. עד למועד הדיון הוציא בית המשפט צו האוסר לעשות כל שינוי בנכסי החברה ובנכסי בעלי השליטה וכן צו האוסר על בעל השליטה לצאת מהארץ.
הבוקר ביקשה חברת הנדל"ן אדמה, העוסקת במכירת קרקעות חקלאיות, צו הקפאת הליכים לאחר שנקלעה לחובות של 32 מיליון שקל ונתקלה בקשיי נזילות. זאת, לאחר שבין השאר מימשה רווחים בטרם הגיע מועד המימוש וחברת האם משכה ממנה דיבידנדים של כ-15 מיליון שקל.
- תביעה נגד אדמה: לא שומרת על כספי הלקוחות
- צו עיקול לחברת הנדל"ן אדמה: מכרה את אותה הקרקע פעמיים
- מחפשים את הגרושים מתחת לאדמה
החברה מבקשת מבית המשפט המחוזי בתל אביב תקופת הקפאת הליכים בת 60 יום במהלכה תפעל לאשר הסדר נושים וכן למנות את רו"ח חן ברדיצ'ב ועו"ד גיא גיסין כנאמנים להליך ההבראה.
חברת הנדל"ן אדמה, הנקראת גם א.ר. לוגיסטיק נדל"ן, הוקמה בשנת 2012 ובמרכז פעילותה מערך שיווק ומכירות של קרקעות חקלאיות לצורך בניית פרויקטים נדל"ניים. לפי הבקשה שהוגשה לבית המשפט, באמצעות בא כוחה של החברה, עו"ד שלום (שולי) גולדבלט, בשנים האחרונות שיווקה החברה פרויקטים לכאלף רוכשים בין היתר בכרכור, הוד השרון, תל אביב, הרצליה וחולון. בימים אלו יש לחברה 4 פרויקטים פעילים שטרם הושלמו.
לטענת החברה, כפי שפירטה בבקשתה מבית המשפט, "בחודשים האחרונים נקלעה לקשיי נזילות אשר אינם מאפשרים לה השלמת העסקאות מול בעלי הקרקע ורישום הערות אזהרה לטובת הרוכשים בהתאם להתחייבויותיה". לפי באי כוחה של החברה, קשיי הנזילות נבעו כתוצאה ממספר גורמים והם השקעה כספית ניכרת בעלויות תפעול ומטה, ירידה במחזור המכירות, פרשת ענבל אור וכניסת מתחרים חדשים לשוק. "כל אלה", נכתב, "גרמו ל'בור' תזרימי ופגיעה ביכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה השוטפות, שבהובילו את החברה למשוך את רווחיה מהעסקאות בטרם עת". בנוסף תיארה החברה בבקשה כי "החברה האם משכה דיבידנדים בסכום כולל של 15 מיליון שקלים אשר נמכרו מהחברה האם על ידי בעל המניות כהלוואות, והכל מתוך הנחה כי העסקאות יצאו לפועל, ואדמה תגייס רוכשים נוספים אשר יאפשרו את קיום הסכמי המכר והסכמי האופציה".
מנגד, תוארו בבקשה בזבוזי הכספים של אדמה בתקופה האחרונה. כך למשל מצוין בבקשת החברה כי במהלך השנה האחרונה היא ביקשה לייעל את מערך השיווק והפרסום, מה שגרר גירעון של 6.2 מיליון שקל. בנוסף, השקיעה החברה במיתוג פרסום ושיווק אדמה ו-TERRA כ-10 מיליון שקל. מעבר לכך, היא שיפצה את משרדי החברה כדי להתאימם לצרכי קבוצת החברות בעלות של כ-10 מיליון שקל.
בבקשה הביעה החברה חשש כי טענות בדבר אי מילוי התחייבויות לרוכשים יגרמו לאחרונים להעמיק את המשבר בו מצוייה החברה. "אדמה מכחישה את הטענות שהועלו כנגדה בדבר אי מילוי התחייבויות לרוכשים, אולם יחד עם זאת ולאור קשיי התזרים כאמור לעיל, קיים חשש כי יתחיל גל של דרישות מטעם רוכשים לבטל את עסקאות הרכישה, דבר שיגרום לביטול עסקאות עם בעלי הקרקע, ולמעשה יסכל כל אפשרות להגיע להסדר פירעון חובות שוויוני עם הנושים והרוכשים ולהביא להבראת אדמה שפעילותה רווחית". באי כוחה של החברה מעלים חשש נוסף כי נושים האוחזים בהמחאות של אדמה יפעלו לגבייתם, דבר שיוביל להגבלת חשבון הבנק של החברה.
בעלת המניות באדמה הינה חברת א.ב.צ לוגיסטיקה אחזקות ונכסים שבבעלות אורן קובי, המשמש גם כמנכ"ל אדמה ושאר החברות בלוגיסטיק גרופ. לפי הבקשה להקפאת הליכים, בעל המניות התחייב למכור את כל הנכסים בבעלותו ולהעביר את תמורתם לחשבון אדמה לצורך תמיכה בתזרים המזומנים של החברה ולהשלמת עסקאות הרוכשים.
יחד עם זאת, כך מצוין, השקעת החברה בחברת לוג מדיה, העוסקת במתן שירותי קול סנטר (טלמרקטינג) לחברה בחו"ל העוסקת בהשקעות באופציות בינאריות, החלה להניב רווחים. לפי נציגי החברה, קיים צפי תזרים פנוי של מיליון שקל לחודש. בנוסף, חברת האם קיבלה החלטה לסיים פעילות בטוחה, העוסקת בייעוץ משכנתאות, החלטה אשר עתידה להקטין את הוצאות התפעול והוצאות המטה.
בתקופת הקפאת ההליכים, מבקשת החברה להגיע להסדר עם נושיה ולפרוע, כך לדבריה, את מלוא חובותיה כדי להביא להבראת אדמה, תוך שמירת מקום העובדה לעובדיה. "ללא המשך התקיימות אדמה", כך נכתב לבית המשפט, "יבוטלו ההסכמים עם בעלי הקרקע, ולרוכשים לא יהיה ממה להיפרע ואלו יוותרו עומדים אל מול שוקת שבורה". החברה
מבקשת "לפתוח דף כלכלי חדש ולהניע תהליך של הבראה והסדר עצמי על מנת להתגבר על משבר תזרימי, בין השאר באמצעות הזרמת כספים על ידי בעל המניות, המצריכה מימוש נכסים שבבעלותו. מדובר בחברה בעלת מוניטין ומותג חזק בתחום עיסוקה, המעסיקה 53 עובדים. במצב הדברים הנוכחי, אין מנוס מן המסקנה כי הליך של הקפאת הליכים, שיקום והסדר שיביא לקיום התחייבויותיה, יביאו תועלת לנושים, הרבה מעבר לאלטרנטיבה מוחשית של פירוק".
לפי החברה, מחזור מכירותיה הסתכם בשנת 2015 בכ-15.3 מיליון שקל והיא צברה הפסד תפעולי של 13.8 מיליון שקל, כאשר סך החובות שלה עומד על 32 מיליון שקל. החברה שוכרת משרדים במגדל המוזיאון בתל אביב שעלותם לחודש כ-110 אלף שקלים. לחברה יש כיום 4 פרויקטים פעילים במסגרתם שיווקה ומשווקת זכויות ל-75 רוכשים בפרדס חנה, הוד השרון, הרצליה ובתל אביב. נכסיה העיקרים של אדמה הינם, לפי הבקשה, הסכם עם בעלי הקרקע אשר עשויים להניב לחברה זכות לרווחים בגובה של כ-12 מיליון שקל, אך חלק מסכום זה כבר שולם לה.
באות כוחם של עובדי אדמה עו"ד חיות גרינברג ועו"ד עדי חכמון מסרו כי "העובדים מצויים במצוקה גדולה ומקווים כי יזכו לקבל במהרה את הכספים שהחברה חייבת להם, וכי תצלח להיחלץ מהמשבר אליו נקלעה, על מנת לעמוד בכל התחייבויותיה".