תוך יומיים: הסכמים ב-87 מיליון דולר בין חברות ישראליות לקנדיות
18 הסכמים מסחריים נחתמו במהלך ביקור בישראל של משלחת 130 אנשי עסקים ואקדמיה ממחוז אונטריו שבקנדה
18 הסכמים נחתמו בין חברות ישראליות וקנדיות, לאחר יומיים של ביקור משלחת של 130 אנשי עסקים ואנשי אקדמיה ממחוז אונטריו בישראל, בהיקף כולל של 87 מיליון דולר.
- יום חג למעשנים: קנדה בדרך לאישור מכירת מריחואנה בשנה הבאה
- משטרת קנדה מחזיקה במפתחות ההצפנה הגלובליים של מכשירי בלקברי מאז 2010
- הנשק הסודי של ההייטק הקנדי: דונלד טראמפ
המשלחת הגיעה כדי להגביר את שיתופי הפעולה בין הגופים הישראלים והקנדים. מחוז אונטריו נחשב למרכז הביומד והפיתוח הרפואי בקנדה ובתחילת המאה הומצא שם האינסולין.
בטקס שנערך הבוקר (ב') במלון שרתון בת"א הוצגו ההסכמים בהשתתפות מנהלי החברות.
אוניברסיטת בן-גוריון וחברת לריספלסט חתמה עם זניאטה ונצ'רס הקנדית על מזכר הבנות לפיתוח בטון משופר, שעמיד יותר בפני רעידות אדמה. חברת הביומד הישראלית ביוליין חתמה עם החממה הטכנולוגית הגדולה בקנדה, מארס, על הסכם למיזמים משותפים. אינסייטק מקבוצת אלביט הדמיה שפיתחה טכנולוגיה להסרת רקמות מוח ללא ניתוח, צתספק את הטכנולוגיה ליוניברסיטי הלת' נטוורק מטורונטו למחקר ופיתוח קליניים בהיקף של 3 מיליון דולר.
אחת ממטרות הביקור היא לאזן מעט את מאזן הסחר בין ישראל וקנדה שנוטה בבירור לטובת ישראל. היצוא מכאן לשם עומד על כ-1.2 מיליארד דולר בשנה מול חצי מיליארד דולר בלבד בכיוון ההפוך.
בראש המשלחת עומדת ראש ממשלת אונטריו קתלין ווין, תושבת טורונטו. הביקור הינו השלישי של ווין במסע ברחבי העולם, ובא אחרי סין והודו. "אין תחליף בסופו של דבר לפגישות פנים מול פנים", אמרה ווין.