העליון דחה את בקשתה של ענבל אור: תידרש לפנות את דירתה ב-15 ביוני
אור ביקשה לעכב את פינויה מהדירה ברחוב הל"ה בגבעתיים ודחתה את טענות המפרק הזמני של החברה שבבעלותה כי היא פלשה לדירה; השופט ניל הנדל: "ככל שאין מדובר בדירה שבבעלותה הרי שפינויה אינו כרוך בפגיעה קניינית"
בית המשפט העליון דחה היום (ה') את בקשתה של ענבל אור לעכב את פינויה מהדירה בגבעתיים והורה לה לפנותה עד ל-15 ביוני. "ככל שאין מדובר בדירה שבבעלותה הרי שפינויה אינו כרוך בפגיעה קניינית", כתב השופט ניל הנדל בהחלטתו.
קראו עוד בכלכליסט:
- פרשת ענבל אור מגיעה לכנסת: "הכתובת היתה על הקיר והרשלנות של המדינה"
- פרויקט מציצים של ענבל אור: רוכשי הדירה שנמכרה לכאורה פעמיים נשלחו להליך גישור
- הלך הג'יפ: מזרחי טפחות מעמיד למכירה את הלנדרובר של ענבל אור
בהחלטה שניתנה על ידי השופט אורנשטיין הוא נענה לבקשת המפרק הזמני של קבוצת אור סיטי נדל"ן, עו"ד איתן ארז, שטען כי אור "פלשה" לדירה הנמצאת בבעלות אחת מחברות הקבוצה ברחוב הל"ה בגבעתיים וכי יש לפנותה.
אור טענה בפני השופט אורנשטיין וכך גם בערעור שהגישה לביהמ"ש העליון, כי מדובר בדירה בבעלותה שנרשמה בטעות חשבונאית על שם אחת מחברות קבוצת אור. עוד לדבריה, היא חתמה על הסכם שכירות לדירה ואך שילמה שנתיים קדימה את דמי השכירות. בפנייתה לעליון מתחה אור ביקורת על ההתנהלות נגדה וטענה כי "נוצר מוסד משפטי חדש של 'סילוק יד אינסטנט' הנסמך על בקשה למתן הוראות, תגובה ותשובה, וכן דיון קצר שבו נחקר נגדית אך ורק מי שמתואר כ'פולש'".
ענבל אור (ארכיון) צילום: מוטי קמחי
אולם, שופט העליון ניל הנדל דחה את בקשתה של אור לעכב את ביצוע ההחלטה והורה לה לפנות את הדירה. כדי לאפשר לה לאתר דירה המתאימה לצרכיה ולצרכי משפחתה הורה לה לפנות את הדירה עד ל-15 ביוני, כלומר ארכה של כשבועיים.
באשר לסיכויי הערעור, ציין השופט הנדל כי "אינני סבור כי הם גבוהים דיים באופן המצדיק עיכוב ביצוע". לדבריו, מעיון בהחלטתו של אורנשטיין עולה כי היא מתבססת בעיקרה על קביעות עובדות ומהימנות.
"בית המשפט המחוזי הוסיף כי גרסתה של אור מעלה סתירות מהותיות וטעויות חוזרות ונשנות בענייניים מרכזיים", נכתב עוד בהחלטה, "עולה כי לאור ניתנה ההזדמנות להשמיע טענותיה וכי בית המשפט אף דן בטענות העלתה".
לפי ההחלטה, מאזן הנוחות מחזק את המסקנה כי יש לדחות את בקשתה של אור לדחות את פינויה מהדירה. "אמנם", נכתב, "כרגע אור מתגוררת עם ילדיה בדירה, אך יש לזכור כי החזקה זו תחילתה לפני תקופה קצרה בלבד. על פני הדברים, עסקינן בשינוי המצב במהלך תקופת חדלות הפירעון. כמו כן, ככל שאין מדובר בדירה שבבעלותה הרי שפינויה אינו כרוך בפגיעה קניינית".