$
משפט

אדמה תפורק: "כספי הלקוחות - במגדלי Yoo או במכונית הפאר של קובי"

בית המשפט מינה את המנהל המיוחד של חברת הנדל"ן, עו"ד חגי אולמן, למפרק זמני. לדברי אולמן, "כל כספי הלקוחות נמצאים היום בנכסיו האישיים של בעל השליטה"

זוהר שחר לוי 10:4330.05.16

השופט איתן אורנשטיין קבע היום (ב') כי חברת הנדל"ן אדמה תפורק וכי עו"ד חגי אולמן, המנהל המיוחד של החברה, ימונה למפרק זמני. בית המשפט המחוזי בתל אביב דן הבוקר (ב') בדו"ח שהוגש באשר להתנהלותה של "אדמה" ובעל השליטה בה.

 

"בהינתן האמור בבקשות לפירוק, בבקשה להקפאת הליכים עצמה ושאין חולק שהחברה הגיעה לחדלות פירעון ובהיעדר מימון", כתב השופט אורנשטיין בהחלטתו, "אין מנוס אלא להורות על סיום הליכי הקפאת ההליכים ומעבר להליכי פירוק. משכך, אני ממנה את עו"ד אולמן כמפרק זמני".

 

 


 

בטרם החלטתו ציינו באי כוח הנושים שהתייצבו לדיון כי אין מקום להקפאת הליכים והצטרפו לעמדתו של המנהל המיוחד שלפיה אין מנוס מלהורות על פירוק החברה ולמנות לה מפרק זמני.

 

"הלקוחות יכולים לבחור איפה כספם - במגדלי יו, במגדלי אקירוב, בג'יפ הריינג' רובר או במכונית המאזארטי שכן כל כספי הלקוחות נמצאים היום בנכסיו האישיים של בעל החברה", אמר בפתח הדיון המנהל המיוחד.

 

אתמול הגיש המנהל המיוחד שמונה על ידי בית המשפט, עו"ד חגי אולמן, דו"ח חריף על התנהלות אדמה ובעל השליטה, אורן קובי ובו קבע כי אין מנוס מלפרק את החברה. "הדו"ח מציג תמונה קשה ועגומה, כמעט בלתי נתפסת, של התנהלות שערורייתית, הכרוכה במעשים החשודים, חשד עבד, כמעשי מרמה של חברת אדמה בבעלות אורן קובי", כתב אולמן לבית המשפט.

 

אורן קובי אורן קובי צילום: עמית שעל

 

עו"ד אולמן, שותף וראש מחלקת חדלות פירעון במשרד יהודה רוה ושות', מונה בשבועות האחרונים על ידי שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, כמנהל מיוחד לחברת אדמה במטרה לקבוע האם יש להורות על פירוקה של החברה או להעבירה לתקופת הקפאת הליכים לצורך אישור הסדר נושים.

 

"ניתן לומר", כך לפי הדו"ח של עו"ד אולמן, "כי היכן ששמנו פעמנו בחקירה זו, מצאנו עצמנו עומדים מול מחדל נוסף, שערורייה נוספת ודומה כי עוד היד נטויה ואין במפורט להלן משום סוף פסוק למעללי ומחדלי הקבוצה, החברה ואורן קובי בפרט".

 

"נדמה לי שלא צריך להוסיף דבר", אמר עו"ד אולמן בפתח הדיון. "אני יכול לומר שפעלנו בצוות רחב בניסיון להתחקות אחר נכסי החברה. בדקנו מול הנושים, מול עוה"ד, עם בעלי הקרקעות ותחקרנו עובדים בחברה ואת בעל החברה. אנחנו יכולים עכשיו לומר שהתמונה היא מאוד ברורה: יש למעלה מ-100 רוכשים או שאין בכלל קרקע או שיש קרקע אבל התמורה שולמה רק בחלקה. יש רוכשים נוספים שביטלו אבל כספם לא הוחזר. יש רוכשים רבים שבכלל עוד לא מבינים שגלי ההדף עוד יגיעו אליהם, רשויות המס שוללות את כל הסכמי הנאמנות מטעמים שונים וזה יכול להוסיף עוד חובות גדולים של מיליונים לחברה. ישנם רוכשים רבים שטוענים שהחברה התחייבה לשלם את היטל ההשבחה של מאות אלפי שקלים וזה כלל לא נמצא במסת ההתחייבויות".

 

לדברי המנהל המיוחד, הרוכשים "עברו רמה כזו או אחרת של שטיפת מוח", ובין השאר הובטח להם זכות לדירה שלא קיימת, הוצג בפניהם משרד מפואר, ברושורים מבטיחים, הובטחה להם נאמנות וכן הוצג מסמך עלויות שיקרי. "בפועל", כך לדבריו, "הייתה תחושה שהרוכש מוגן לחלוטין. כל העסקאות שבדקנו לא לוו על ידי עוה"ד. כל מה שהיה לרוכשים בנקודת הפתיחה זה הסכם שיווק. זה כמעט בלתי נתפס שרוכש משלם מיליון שקל כשכל מה שיש לו ביד זה הסכם שיווק בן 4 עמודים כשבסוף כל הכסף הולך לחברה. הניסיון להביא כסף לחברה היה טבול כולו במרמה".

 

"כל אחד מהלקוחות", הוסיף אולמן, "יכולים לבחור איפה כספם: במגדל יו, במגדל אקירוב, בג'יפ הריינג' רובר או במכונית המאזארטי שכן כל כספי הלקוחות נמצאים היום בנכסיו האישיים של אורן קובי, בעל החברה והמנכ"ל שלה. אין ספק שהכספים הוצאו ללא רווח ראוי לחלוקה, אין ספק גם שיש דיווחים כוזבים בדוחות החברה".

 

בא כוחה של אדמה, עו"ד אהוד גינדס, ביקש מבית המשפט 3 שבועות נוספים שבהם תיבחן האפשרות להגיע להסדר נושים. "הדו"ח של המנהל המיוחד", אמר, "רווי אי דיוקים בלשון המעטה וככל שהוא מתלהם יותר, כתוב בשפה כמעט מניפולטיבית ככה חולשתו. בעמוד הראשון מציג המנהל המיוחד תמונה 'קשה', 'עגומה' ו'בלתי נתפסת', כשהתיאור של הלקוחות כצאן לטבח – יש גבול".

 

בשלב הזה שב השופט איתן אורנשטין על השאלה ששאל בדיון הקודם. "איפה הכסף? מר גינדס?", שאל, "מה שמעניין את בית המשפט זה היכן נמצא כספם של הרוכשים".

לדברי עו"ד גינדס, בבקשה להקפאת הליכים החברה לא כתבה שהכל תקין ושהחברה התנהלה בממשל תאגידי מושלם. "אמרנו שהיו כשלים וצריך להסתכל קדימה", כך לדבריו. "יש נושים שנפגעו, 900 לקוחות שרשומים. אנחנו אומרים בוא נרפא את הנזק. חסרה בדו"ח המתלהם הזה תוכנית עבודה – למשל איזה פרויקטים צריך להשלים ואילו פרויקטים צריך לזנוח. הדו"ח הזה באופן שהוגש זה חוסר יעילות טוטאלית".

 

אורנשטיין: "למה זה צריך להיות בדרך של הקפאת הליכים, זה לא נראה שזה הולך לשם. הדברים ממוסמכים ונראה שכסף אין שם וכנראה החלופה היא לפירוק".

גינדס: "הדו"ח הזה רק מגדיל את הנזק לנושים ומספר הנפגעים רק יגדל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x