תקצוב לשכת לנדאו בקק"ל בוטל בשל התנגדות המשנה ליועמ"ש
דירקטוריון קק"ל אישר השבוע את תקציב 2016, אך ברגע האחרון השמיט ממנו 1.5 מיליון שקל שיועדו ללשכת היו"ר־עמית עוזי לנדאו. הסיבה לביטול החטוף היא חוות דעת לא רשמית של המשנה ליועמ"ש אבי ליכט, שהתנגד נחרצות למתן תנאים ללנדאו
כ־1.5 מיליון שקל מתקציב קק״ל ל־2016, שאושר ביום שני, לתקצוב לשכתו של היו"ר־עמית בקק"ל עוזי לנדאו הושמטו ברגע האחרון וככל הידוע הוא יזכה רק למנהלת לשכה, ולא ליועצים, מזכירה ונהג. התקציב שאושר עומד על 918 מיליון שקל.
- יו"ר קק"ל עוזי לנדאו מתנדב - אבל עם 4 עוזרים ב־100 אלף שקל בחודש
- אסיפת קק"ל לא אישרה אפילו שקל כשכר לעוזי לנדאו
- בעקבות הביקורת: עוזי לנדאו מוותר על שכרו בקק״ל
בניגוד לפרסומים שונים בעניין, הסיבה לביטול תקציב הלשכה של לנדאו, כפי שנודע ל״כלכליסט״, היתה חוות דעת לא רשמית שהעביר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט להנהלת קק״ל בנוגע לעניין ולפיה הוא מתנגד למתן אותם תנאים ללנדאו.
נודע כי בטרם התכנס דירקטוריון קק״ל, שלחה ההנהלה בקשה לליכט לחוות את דעתו בנוגע לאישור ארבעת התקנים של יועצים, מזכירה ונהג עבור יו״ר־עמית קק״ל עוזי לנדאו. הבקשה נשלחה במייל בהול, זמן קצר לפני כינוס הדירקטוריון, אחרי שזה הצביע לפני מספר שבועות נגד אישור התקנים האמורים. לאחר שבעקבות לחץ ציבורי נאלץ לנדאו לוותר גם על השכר שביקש לקבל, כ־40 אלף שקל, בהנהלת קק״ל ניסו להעביר את אישור התקנים עבורו.
בפנייה לליכט גולמה ההנחה כי הוא יכשיר את מתן התקנים שמגיעים ליו״ר־עמית כפי שאישרה הכנסת. אולם, ליכט השיב שלא מגיעים לו התנאים האמורים.
במהלך הדיון בנושא באסיפת הדירקטוריון התעוררה השאלה מדוע הושמט מתקציב קק״ל תקציב לשכתו של לנדאו בסך 1.5 מיליון שקל. לאחר שלא נמסרה תשובה מפי מנכ״ל קק״ל מאיר שפיגלר, פנה אליו יו״ר קק״ל דני עטר, ״רוצה שאראה לכולם את המייל שקיבלת מליכט?״, כשהוא רומז לסיבה האמיתית שבגינה לא יזכה לנדאו לתנאים הנוספים.
התקציב שאושר כולל בתוכו גם את רכיב השכר לעובדי קק״ל. ישנם 1,193 עובדים, ורכיבי שכרם והתנאים הנלווים להם מהווים רכיב משמעותי בתקציב המוסד. כך למשל, בהנהלת אגף מנהל פיתוח הקרקע עובדים 22 עובדים שמרוויחים ביחד כ־10 מיליון בשנה, שהם בממוצע כ־37 אלף שקל בחודש. ל־13 מהם יש רכב מהמוסד.
במטה האגף ישנם 10 עובדים שמשתכרים ביחד לא פחות מכ־4.5 מיליון שקל, בממוצע כ־38 אלף שקל בחודש לכל אחד מהם ו־7 זוכים לרכב צמוד.
במרחב צפון עובדים 165 עובדים ו־76 מהם זוכים לרכב צמוד. ביחד הם משתכרים כ־54.5 מיליון שקל, בממוצע כ־27.5 אלף שקל בחודש.
במחוז מרכז 175 עובדים ו־74 מהם זוכים לרכב צמוד. יחד הם משתכרים כ-60 מיליון שקל, ממוצע שכר של כ־28.5 אלף שקל בחודש, בעוד במחוז דרום 181 עובדים, 67 מהם זוכים לרכב צמוד, וביחד הם משתכרים כ־52 מיליון שקל, כ־24 אלף שקל בחודש.