המשטרה ממליצה להעמיד לדין את רמי לוי
על פי החשד שנחקר, בעל השליטה בשיווק השקמה, חתנו אופיר אטיאס וסמנכ"ל התפעול שלומי גוליאן עשו שימוש אסור באיכוני טלפונים ניידים דרך מערכת חברת הסלולר רמי לוי תקשורת
המשטרה העבירה היום (ה') את תיק החקירה בעניינו של רמי לוי לפרקליטות מחוז ירושלים, ולטענתה נמצאה תשתית ראייתית להעמידו לדין. במשרד המשפטים יבחנו עתה אם להעמיד את בעל השליטה בשיווק השקמה לדין. במהלך החודשים האחרונים נחקר לוי תחת אזהרה במשטרת ירושלים בחשד לשימוש במידע אישי באמצעות מערכות חברת הסלולר שלו, רמי לוי תקשורת.
- דוחות רמי לוי: עלייה בהכנסות וברווח הנקי ברבעון הראשון
- רגע לפני אסיפת הנושים: רמי לוי משפר שוב את הצעתו לרכישת מגה
- נדחו בקשות רמי לוי ובן משה להציג את הצעות הרכישה שלהם למגה באסיפת הנושים
ביחד עם לוי נחקרו בכירים נוספים בחברה הבת רמי לוי תקשורת, בהם הדירקטור אופיר אטיאס וסמנכ"ל התפעול שלמה גוליאן.החשדות בעניינו של לוי התבססו על טענותיו של אלקנה אלון, בכיר לשעבר בחברת רמי לוי, לפיהן בעל השליטה ובכירים נוספים ביצעו בחברת התקשורת עבירות חמורות הנוגעות לפגיעה בפרטיות. לדבריו, בחברה, במשך ארבע שנים, היה שימוש קבוע לצרכים אישיים במערכות ממוחשבות.
מנגד, התלונן לוי במשטרה כי אותו עובד סחט אותו באיומים. לפי תלונתו, אלון העלה פוסט זועם בפייסבוק ובו טענות על התנהלות הרשת. אולם לדברי לוי, בטרם פרסום הפוסט שלח אלון הודעת וואטסאפ מאיימת כי אם לא ישלמו לו 450 אלף שקל הוא יפרסם את הפוסט ויתבע בבית המשפט.
החקירה נגד רמי לוי ועובדים נוספים בחברת הסלולר נפתחה בתחילת חודש מרץ על ידי מפלג תשאול ימ"ר ירושלים במשטרה. על פי החשד, הם עשו שימוש שלא כדין במידע על משתמשים ברשת הסלולר. לוי למשל נשאל בחקירתו האם ומדוע עשה שימוש באיכונים, קביעת מיקום של משתמש בנקודת זמן מסוימת, של טלפונים ניידים של אנשי מקצוע שונים שהיה איתם בקשר או של עובדים בחברה. לוי הכחיש שעשה שימוש במידע כזה, וטען שאינו ידוע כלל כיצד להגיע למידע כזה.
בנוסף ללוי נחקרו כאמור גם אטיאס, גוליאן וכן שמואל לוי, סמנכ"ל התפעול של רשת השיווק רמי לוי. אטיאס וגוליאן נחקרו תחילה בחשד לביצוע עבירות על חוק הגנת הפרטיות, בטענה לשימוש שלא כדין שנעשה במידע על מנויי חברת הסלולר. בהמשך, השניים נחקרו במשטרה בחשד לביצוע עבירות על חוק המחשבים. לשניים יוחסה עבירה של חדירה לחומר מחשב שלא כדין.
כחלק מתנאי השחרור בערבות, בית משפט השלום בירושלים אסר על אטיאס להגיע למשרדי חברת הסלולר בירושלים, או ליצור קשר עם עובדיה, עד לסוף חודש מאי. לאחרונה הוארך האיסור עד לסוף חודש יוני. איסור דומה הוטל על גוליאן. הרחקתם של השניים ממשרדי החברה היא בעקבות הסכמות שהושגו עם עורכי דינם, גדי טל ומוטי איוס.
רמי לוי תקשורת הוא מפעיל וירטואלי שהחל את דרכו לפני כשלוש שנים עם הרפורמה בשוק הסלולר. החברה מתפקדת כמפעיל וירטואלי המשתמש בתשתית של חברת פלאפון, בכדי לספק ללקוחותיה את השירותים. ללוי יש כ-110 אלף מנויים שחלקם עובדים בחברה.
החקירה משותפת למשטרה ולרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע (רמו"ט) שבמשרד המשפטים.
מחברת רמי לוי תקשורת נמסר בתגובה: "לא קיבלנו כל הודעה מהמשטרה ואיננו יודעים במה מדובר. רק לפני שבועיים שמענו שמפכ"ל המשטרה מתעקש לא למסור המלצות של המשטרה בעניין אחר (פרשת מעונות ראש הממשלה, זש"ל), ומעניין שבעניין זה המשטרה כן הזדרזה לפרסם המלצות. למזלנו במדינת ישראל הפרקליטות היא שמחליטה אם להגיש כתבי אישום לאחר בחינת הראיות. אנחנו סמוכים ובטוחים כי לאחר שהפרקליטות תבחן את הראיות היא תמצא שאין כל תשתית ראייתית להעמדה לדין".
מטעם עו"ד גדי טל המייצג את רמי לוי ואופיר אטיאס נמסר: "כדאי שהמשטרה תפסיק לבלבל את הציבור ואת עצמה, תגבש מדיניות ברורה בנושא ההמלצות, ותשאיר, גם תקשורתית, את ההחלטה האם להגיש כתבי אישום לפרקליטות. במקרה הספיציפי הזה ראוי גם היה שהמשטרה תפיק את הלקחים מהחלטתו של בית המשפט אשר כבר מתח ביקורת נוקבת על פעולתה במסגרת חקירה זו (חיסיון על שיחת טלפון מוקלטת, ת"ג). אנו סומכים על הפרקליטות שתבהיר במהירה כי אין בדברים כל ממש".